Caesar Kalinowski feirer med stammen

Leder av GMC Collective og grunnlegger av Soma Communities deltar i Stammfeiringen på Saron, Bryne, som starter i dag.

ImF-tilknyttede Bedehuskirken på Bryne står bak arrangementet, som varer til og med lørdag. Også Mal Calladine, som har besøkt Norge og Bedehuskirken en rekke ganger, underviser på Stammefeiringen. Mal og kona Chrisell er med i ledelsen av Severn Vineyard Church i Bristol i Storbritannia.

Caesar Kalinowski arbeider med å utruste troende til misjonal virksomhet og er blant annet kjent for konseptet Story-formed Way.

Jarle Mong, som er medlem av Bedehuskirken og også sitter i kretsstyret i ImF Rogaland, har erfaring med å presentere Bibelens budskap på denne måten. I mars tok Mong initiativ til en gruppe for voksne som leser Bibelen delt inn i 20 fortellinger.

− Opprinnelig har vi brukt det i en ungdomsklubb. Vi har brukt et opplegg fra Soma Communities i USA hvor vi leser Bibelen som 20 fortellinger. En leser fortellingen og stiller så spørsmål til samtale om fortellingen. Fordi vi leser Bibelen sammen, ser vi ting som vi ikke ser når vi leser alene. Jeg tenkte at det må jo gå an å bruke samme opplegget for voksne, forteller Mong til sambåndet.no.

− Og hva er erfaringen så langt?

− Det har vært utrolig spennende og givende. En av lederne i Soma Communities kommer til Bedehuskirken i mai, og det gleder jeg meg til. Jeg tenker særlig på de som ikke er så kjent med historiene, for dem er det en super måte å komme inn i Bibelen på. Det handler om å se mønstre fra skapelsen til Jesus, hvor sammenvevd de er. Det gir et nytt perspektiv på fortellingene å se at de står i en større sammenheng, sier Jarle Mong.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.