Lanserer nettsted om tro

Avisen Vårt Land har utviklet et nettsted om tro i praksis og erklærer at "indremisjonsfolk er midt i målgruppen".

Vårt Land vil satse på nisjesider på internett, og tro24 er først ut. Nettstedet skal hjelpe leserne med å gi troen plass i hverdag og høytid, skriver avisen i en pressemelding.

– Vi tror det er behov for et nettsted med nytte- og nyhetsstoff på dette området, sier tro&kirke-redaktør i Vårt Land, Trygve W. Jordheim.

Hensikten med tro24 er å gi et tilbud til alle som ønsker tips og inspirasjon til hvordan de kan gi kristentroen en naturlig plass i en travel hverdag.

– Dette er ikke et forkynnende nettsted. Vi skal lage journalistikk om hvordan troen kan prege vanlige, norske hverdagsliv, understreker Jordheim.

– Tror ikke for leseren

I egenannonser tidligere har avisen gått ut med følgende budskap: «Avisen som tror på deg, ikke for deg». Vil Vårt Land nå også tro litt for oss, tro&kirke-redaktør Trygve Jordheim?

– Vi skal fortsatt ikke tro for leseren, så slagordet står fast. På tro24 skal vi tilby journalistikk som gir hjelp til å utøve troen – til dem som ønsker det. Vi kaller det nyttestoff. I en reiseredaksjon eller en bilredaksjon ville de kalt det forbrukerstoff, påpeker redaktøren overfor sambåndet.no.

– Offensivt på bedehuset

Ifølge Jordheim er «indremisjonsfolk midt i vår målgruppe».

– Hovedvekten av stoffet på tro24 vil være rettet mot folk som er opptatt av kristent fellesskap i familie og menighet, og som er på leting etter måter å jobbe på som gjør troen relevant som en naturlig del av dagliglivet. Mitt inntrykk er at indremisjonsfolket generelt passer til denne beskrivelsen. Jeg registrerer mye offensivt arbeid rundt omkring på bedehusene, både utbygging av forsamlingshus, metodisk nyskapning og nytenkning rundt menighetens rolle og synlighet i lokalmiljøet, utdyper tro&kirke-redaktøren.

Hilser velkommen

Sambåndet.no ber om en kommentar fra sjefredaktør Vebjørn Selbekk i konkurrenten Dagen. Spørsmålet er om dette innebærer en profiljustering fra Vårt Land.

– Vi hilser velkommen en god satsning på trosstoff. Det er for tidlig å si om dette innebærer en profilendring. Trosstoff har alltid vært sentralt for Vårt Land, sier Selbekk.

Vårt Land satser på nisjer

Satsing på såkalte nisjesider på nett er en del av Vårt Lands digitale strategi. Avisen har flere slike nettsteder på gang, forteller sjefredaktør Helge Simonnes i pressemeldingen.

– Nettet gir oss muligheten til ytterligere fordypning og spissing inn mot tydelig definerte målgrupper. Med tro24 ønsker vi primært å treffe dem som har et bevisst forhold til kristentroen, uavhengig av hvilken kirkelig tilknytning de har, sier Simonnes.

Fra langhelg til høytid

tro24 lanseres rett før pinse, og det preger den forsiden leserne møter første gang de oppsøker siden. «Hvordan gjøre pinse til noe mer enn en langhelg på hytta?» er et spørsmål som mange kristne kanskje stiller seg. Målet med tro24 er å gi svar på slike spørsmål.

Blant de andre temaene på den nylanserte siden er:

  • kristent ungdomsarbeid (hvem har vind i seilene og hvorfor?)
  • tilskudd til menigheten (slik får du korrekte medlemslister og den pengestøtten du har krav på)
  • produksjon av menighetsblad (hvordan unngå at bladet går rett i søpla?)
  • konfirmasjon (dette skjer på konfirmasjonsdagen, slik tar du gode bilder selv)
  • gudstjenesteliv (disse menighetene øker oppslutningen mens andre sliter)

Spaltister med ulik ekspertise

Nettstedet har også en rekke spaltister som skal levere jevnlig. Til premieren har Bjørn Are Davidsen skrevet om trosforsvar, Astrid Sandsmark har skrevet om ungdomsarbeid mens Andreas Nordli har skrevet om misjon.

tro24.no drives av tro&kirke-avdelingen i Vårt Land og er en del av den daglige produksjonen i redaksjonen. Trygve Jordheim understreker at nettstedet er forpliktet på presseetikken, på samme måte som hovedproduktet. Erlend Friestad (34) og Bård Bøe (24) er ansatt i prosjektstillinger spesielt dedikert til tro24.no.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.