NRK-besøk ga Nepal-kollekt

Finnøy Normisjon i Rogaland øynet muligheten til å samle inn penger til jordskjelv-rammede i Nepal da NRKs sommerbåt la til kai i kommunen.

Flere hundre frivillige og et hav av fremmøtte sørget for folkefest på Finnøy da NRKs sommerbåt ankom Judaberg i Finnøy 29. juli.

Sammen med resten av Finnøysamfunnet lagde de til en fest med salg av lokal og tradisjonsrik mat, og med aktiviteter og loddsalg – alt i rammen av NRK Sommerbåten sitt besøk.

Samlet inn 450.000

Det var initiativtaker Magnar Emil Eggebø som hadde lagt tanken frem for ordfører i Finnøy kommune, Gro Skartveit. Hun syntes det var en fin ide og gav tøylene til Finnøy Normisjon.

– Vi ønsker å presentere Finnøy og alt øya har å by på og samtidig sette fokus på Nepal. Derfor står vi klare på kaia i Judaberg når NRK-båten kommer og holder på med aktiviteter utover dagen til inntekt for Nepal, uttalte Eggebø i forkant av hendelsen på Normisjons nettsider.

Festen resulterte i hele 450.000 kroner til sykehuset i Okhaldhunga, som er reist av blant annet innsamlede midler fra Normisjons givere i Norge, opplyser organisasjonen. KPK

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.