Sender misjonærer til Tyrkia

En familie fra Vestlandet reiser som teltmakere til Tyrkia for Kristen Muslimmisjon.

Kristen Muslimmisjon (KMM) feiret sist helg sitt 75-årsjubileum.

En familie fra Vestlandet ble sendt ut som teltmakere til Tyrkia, i samarbeid med både Kristen Muslimmisjon og People International.

– Det er ganske sjeldent vi sender ut nye misjonærer. Forrige gang var til Senegal i 2010. Før den tid må vi tilbake til 1995, sier generalsekretær Tore Arnegard.

– En utfordring

Kristen Muslimmisjon har i dag arbeid i fire land: India, Indonesia, Israel og Senegal. Tyrkia blir det femte landet.

Totalt har de sendt ut ti misjonærer siden 1985, de fleste på opphold mellom to og fem år. Generalsekretæren sier det er en utfordring for organisasjonen å få tak i misjonærer som ønsker å reise til muslimske land.

– Det kan nok oppleves som farlig å jobbe i muslimske land. Det er et tøft område å være misjonær i, men jeg mener det også en av de viktigste, sier han.

Merker sekulariseringen

I sitt strategiforedrag under rådsmøtet understreket generalsekretæren nødvendigheten av å konsentrere seg om det arbeidet de allerede er i gang med.

– Utfordringene er større på mange felt enn organisasjonen har misjonsvenner og økonomi til å makte. Derfor mener jeg at en først må konsentrere seg om feltene der vi allerede driver arbeidet vårt, sier han.

Overfor KPK utdyper han:

– Det er en helt ny tid, og det er ikke lenger like lett å sende ut misjonærer som det for eksempel var på 50- og 60-tallet. Sekularisering av Norge merkes også i misjonsorganisasjonene, sier Arnegard.

Derfor lar generalsekretæren seg imponere over familien fra Vestlandet.

– Vi ber stadig om nye arbeidere, og denne familien forlater hus og veletablerte jobber og tar med seg barna ut i misjonens tjeneste, sier han.

Familien ønsker å være anonyme av sikkerhetsmessige årsaker, og har heller ikke ønsket å uttale seg til KPK.

Tilbakeblikk

Under feiringen av 75-årsjubileet holdt også tidligere generalsekretær Eivind Flå en prolog, med et historisk tilbakeblikk på årene fra 1940 og fram til i dag.

Arnegard gleder seg også over at årets rådsmøte fant sted på Valderøy. Stedet har historisk betydning for organisasjonen.

– Her fikk Alf Andersen stå i en historisk vekkelse i 1958. I boken som ble utgitt i forbindelse med KMM sitt 50-årsjubileum skriver han at det var tidenes største vekkelse i organisasjonen, forteller Arnegard. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.