Million-overskudd for NLMs generalforsamling

Kollekter under Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) sin generalforsamling i sommer sørget for et overskudd etter arrangementet på 2,6 millioner kroner.

Det er utsyn.no som melder dette. De totale inntektene under årets generalforsamling (GF) var på 9,2 millioner kroner. Kostnadene var på 6,6 millioner kroner. Dermed ble resultatet et overskudd på 2,6 millioner kroner.

Misjonsløp og kaffekrus for en million

Økonomileder Øystein Frøysa, sier at dette er foreløpige tall. – Det vil nok komme ytterligere noen fakturaer. Vi tror likevel dette skal være i nærheten av det endelige.
Det ble gitt gaver under GF på til sammen 4,7 millioner kroner, melder utsyn. no. Av disse er 3,7 millioner kroner kollekt. Misjonsløpet og salg av kaffekrus til inntekt for Peru, sørget for omtrent 1 million kroner. Sponsorer bidro med rundt 0,9 millioner kroner. Inntekter fra dagpass, ukespass, konserter og parkering ble til sammen 2,9 millioner kroner. Overskuddet fra matsalget kom på rundt 700 000 kroner.

1000 frivillige

Generalforsamlingen strakk seg over fem dager, og inntektene er hentet fra selve arrangementet. Frøysa sier NLM er takknemlige for resultatet.

– Det er jo ønskelig at mest mulig av kollekten skal kunne gå til misjon, fremfor å dekke kostnader med selve arrangementet. Dette oppnår vi delvis. Så er det jo en ting man ofte kan glemme i en slik oversikt, og det er innsatsen til nesten 1000 frivillige. Uten disse ville det vært umulig å gjennomføre et slikt arrangement.

Les også: Si-Reiser med oppdrag for NLM 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.