Basar blir merkevare i Betlehem

Stine Helen Grindheim (21) og Ingvild Berg (21) savnet julemessen i Betlehem i Bergen. I år gjør de noe med det og leder planleggingen av en basar med ny vri.

− Lenge har vi ønsket å ha noe lignende som den gamle julemessen. Vi tenkte at hvis vi bruker ordet «basar», vet man ikke helt hva som kommer. Julemessen var ganske stor. Vi prøver ikke å bli altfor stor, men begynne et sted og bygge ut etter hvert, sier Ingvild.

Det var Ingebjørg Brekke som tok initiativ til det første møtet for å planlegge basar i Betlehem, og Ingvild og Stine ble med og sa seg villig til å bli ledere i komiteen og opprettet en gruppe på Facebook, kalt Basarplanlegging. Over 26 personer er med der. Og lørdag blir det basar kl 12.00 til 16.00.

Savnet julemessen
− Hvis ikke Ingebjørg hadde tatt initiativ til å få en basar, ville nok Stine og jeg ha gjort det. Vi har savnet julemessen og er veldig motiverte begge to. Det er mange som vil være med, forteller Ingvild.

Ifølge henne er det flere med i denne basarkomiteen enn det var i den gamle julemessekomiteen.

− Det var en mindre gruppe med eldre damer som sto for julemessen, mens det er en god aldersspredning i basarkomiteen. Medlemmer i komiteen for julemessen har kommet med en god del innspill til hvordan enkelte ting har blitt gjort tidligere.

Penger og fellesskap
− Hva vil dere med basaren?

− For det første ønsker vi å samle inn penger til misjonsarbeidet i Betlehem. Så ønsker vi å bygge fellesskap, og det kan vi gjøre ved å arbeide sammen. Veldig mange vil bidra. og vi har fordelt oppgavene. Det er veldig kjekt og positivt, svarer Stine.

− Hva er det som er annerledes med denne basaren?

− Det er mer enn en basar. Det blir selvfølgelig kafé, loddsalg og åresalg. Så blir det auksjon, og det er nytt. Nytt er også Retrohjørnet, et eget bord med brukte ting fra fjern og nær. I tillegg blir det solgt kortreist mat og brukskunst. På julemessene tidligere var det mye julekaker. Nå blir det mer hverdagsmat. Og varene vil ha en ny innpakning med et eget merke som viser at de er kjøpt på basaren i Betlehem.

Respons
Basaren er også tydelig til stede på sosial medier. På Instagram, hashtag #basaribetlehem15, og på facebook-arrangementet «BASAR i Betlehem» kan man ta en kikk på hva som kommer for salg på basaren.

− Vi har fått respons på enkelte varer fra folk som lurer på om de kan kjøpe på forhånd. Men vi har sagt nei. De får komme på basaren, sier Ingvild med et smil.

Rett før basaren innrømmer hun at den kanskje blir litt større enn de hadde tenkt.

− Det er vanskelig å si hvor stort det blir, for vi vet jeg ikke hvor mange som kommer. Men jeg gleder meg og håper det kommer masse folk. Jeg tror det blir veldig bra.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.