Lanserer bibelmagasin

Bibelleseringen erstatter bibelleseplanen Siesta med bibelmagasinet Connect.

Bibelmagasinet skal hjelpe ungdom til å utvikle et mer helhetlig og gjennomtenkt verdensbilde, heter det i en pressemelding.

– Skal vi fostre frem en ny generasjon bibellesere, kan vi ikke lese Bibelen med «skylapper». Vi er nødt til å ta spørsmål og innvendinger mot kristen tro på alvor og heie frem en kultur der det er lov å stille spørsmål og undersøke våre trosstandpunkt nærmere, sier redaktør Finn Olav Felipe Jøssang.

Bibelsk verdensbilde

Målet med Connect er å skape et ekte bibelengasjement blant yngre generasjoner og hjelpe leserne til å utvikle et gjennomtenkt, integrert og troverdig bibelsk verdensbilde. Første nyttårsdag deles Connect ut til over 500 deltakere på seks ulike nyttårsfestivaler. I tillegg har alle tidligere abonnenter på bibelleseplanen «Siesta» fått det nye magasinet i posten. Framover skal det erstatte de tidligere leseplanene.

Legge fundament

Ifølge redaktøren er magasinet utviklet spesielt med tanke på å inspirere en ny ungdomsgenerasjon til å lese Bibelen «for alt den er verdt».

– Dersom vi ønsker at oppvoksende generasjoner skal komme til tro og lære Gud å kjenne, trenger vi å legge et fundament som først og fremst baserer seg på Bibelen i stedet for skiftende trender og stadig nye konsepter innen barne- og ungdomsarbeid, sier Jøssang.

Utvidet tilbud

I tillegg til bibelleseplanen inneholder Connect også artikler, bibelkommentarer, videointervjuer og bibelkommentarer til hver lesetekst. Disse skal hjelpe leserne med å oppdage Bibelens aktualitet og samtidig stimulere til refleksjon rundt spørsmål som dukker opp i møte med tekstene.

Hvert nummer av Connect er bygget rundt et hovedtema som er hentet fra tekstene man leser. Det er lagt opp rundt en fem års leseplan der man leser gjennom GT en gang og NT to ganger. Den første utgaven har «I begynnelsen» som tema. Her legges det opp til å lese fra 1. Mosebok og Johannesevangeliet parallelt.

– Drømmen min er at vi skal se en generasjon bibellesere som ikke bare har en «personlig tro», men som har en helhjertet og gjennomtenkt kristen livsstil – som enten de blir filmskapere, forfattere, artister, politikere, nyhetsredaktører, jurister, leger, lærere eller pastorer, er i stand til å påvirke sine omgivelser og ta med seg troen sin i alt de gjør, sier Finn Olav Jøssang. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.