Her er årets mest delte saker

ARTIKKELEN ER OPPDATERT Et intervju som ble publisert digitalt etter at den intervjuede var død, og en prisvinnende evangelist ble de mest delte artiklene på sambåndet.no i 2015.

Inkludert artikkelen du leser nå, har Sambåndet-redaksjonen publisert 270 saker på nyhetsnettstedet sambåndet.no i år. Det er 0,7 per dag i året, og vi er dermed ikke så langt fra målet om å kunne oppdatere nettstedet hver eneste dag. 221 av artiklene står redaksjonen for selv, mens 49 artiklene er hentet fra det som har utviklet seg til å bli «kristenfolkets NTB» – Kristelig Pressekontor.

1. plass: 2. juni publiserte journalist Vilhelm Viksøy nyheten om at evangelist i Indremisjonssamskipnaden, Marit Andresen Røen – og familien hennes – hadde fått Samnanger kommunes kulturpris (alle lenker vil åpne seg i eget vindu).  Da vi lenket til den på Facebook, spredte saken seg lynraskt. 1092 personer var inne på nettstedet denne dagen (nest best besøkte dag siden vi begynte å måle i januar 2013). Minst 606 personer delte (eller responderte på annet vis) artikkelen på Facebook. Tallet kan faktisk være enda høyere ettersom vi fikk tekniske problemer som gjorde at statistikken for saken forsvant. Så stor aktivitet ble belønnet av algoritmene til Facebook, og saken ble vist fram for over 7000 personer.

2. plass: 26. april døde Oddvar Aadland. Siden han var 16 år hadde han vært aktiv i ungdomsarbeid, ikke minst på bedehuset i Blomsterdalen i Bergen. Vilhelm Viksøy intervjuet ham for Sambåndet i 2009. For at flere skulle få innblikk i det Oddvar Aadland fikk bety for mange – og etter avtale med familien – publiserte vi intervjuet digitalt for første gang på begravelsesdagen 6. mai. Leserne våre ble virkelig oppmerksom på dette dagen etter, da 1058 personer var innom sambåndet.no. De samme tekniske problemene gjorde at vi mistet totalstatistikken også for denne saken (!), men fordi jeg skrev denne bloggposten, vet vi at minimum 461 personer delte (eller responderte på annet vis) saken på Facebook. Artikkelen ble vist fram for over 10.000 personer på nettsamfunnet, noe som er rekord for vår del.

3. plass: Noe som er verdt å merke seg også i år, er at leserne ikke tar ferie – heller ikke brukerne av sambåndet.no. Derfor satser vi på å være merkbart til stede også i påske-, sommer- og juleferien. Tredje mest delte sak i år er fra 16. juli. Da publiserte journalist Brit Rønningen et intervju med Erlend Nilsen fra Karmøy, som nylig var ansatt som daglig leder for hotellet og leirstedet Helgatun i Myrkdalen. Midt i fellesferien tok 227 stk. seg tid til å trykke på dele-knappen på denne artikkelen.

4. plass: Langlesingsintervjuet med Ståle Halsne ble publisert av undertegnede så seint som 1. juledag, og det innebærer erfaringsmessig at denne saken fremdeles kan klatre på lista. (Oppdatert 3. januar 2016: Artikkelen er nå oppe på 3. plass.) 2256 personer var inne på sambåndet.no døgnet fra 1. til 2. juledag (rekorden er 2928, fra 2013), og i skrivende stund har 223 delt saken på Facebook. Nettsamfunnets algoritmer har så langt sørget for at drøyt 2700 personer har fått saken inn i nyhetsstrømmen sin.

5. plass: Prosessen med å gi Bergen en ny kristen bokhandel har Sambåndet fulgt lenge. Om kvelden 4. september kunne vi, som første nyhetsmedium, gå ut med at butikken ble en realitet. Delingstallet for denne artikkelen steg til 214. Reportasjen fra åpningsdagen fikk også bein å gå på. Men 168 delinger var ikke nok til å plassere seg på lista i et år der mange saker ble delt flere enn 100 ganger.

6. plass: På senhøsten kunne Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes gledesstrålende melde at møteaksjonen de sto i på Valderøy, var blitt forlenget. 188 av de som leste saken, viste sin glede over fornyelsen i bedehusflokken på Sunnmøre ved å dele artikkelen på Facebook – slik at enda flere fikk de gode nyhetene.

7. plass: Arna mottakssenter i Ytre Arna i Bergen huser nærmere 200 asylsøkere. Journalist Brit Rønningen ble oppmerksom på at bedehus og kirkemeninghet i bydelen inviterte beboerne på mottaket til møte på bedehuset i adventstiden. Reportasjen ble både livfull og bilderik, og 179 av leserne valgte å respondere på artikkelen på Facebook.

8. plass: Lite skiller mellom de siste plassene på den ærerike lista over de ti mest delte sakene. I vår markerte KVS-Lyngdal at den videregående skolen har vært gjenstand for en betydelig om- og påbygging. 178 lesere delte oppsummeringsartikkelen 4. mai. Dagen etter la vi for øvrig også ut en telefonreportasje fra åpningsfesten.

9. plass: I sommer platedebuterte Nancy Karine Sangolt med cd-en «Hjertelig». Omtalen av cd-en med kjente bedehussanger som Sangolt hadde satt egne melodier til, engasjerte 176 personer på Facebook.

10. plass: Så skulle det altså vise seg at 171 delinger måtte til for å plassere seg på lista i 2015. Det tallet oppnådde intervjuet i sommer med Silje Elin Minde, som nylig var ansatt som barnekonsulent i Nordhordland Indremisjon.

Les også: De mest delte sakene i 2014 og De mest delte i 2013 

Les også: Kommentar av Kjetil Fyllingen om betydningen av å dele gode artikler

Les 6. januar: Slik gikk det med sambåndet.no i 2015 (brukere og sidevisninger)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.