Arbeidermøtet blir nedlagt

Fra neste år blir det tradisjonsrike Arbeidermøtet erstattet av en ny konferanse for alle ledere i indremisjonsarbeidet.

– Årets utgave av Arbeidermøtet blir dermed den siste, konstaterer generalsekretær Erik Furnes i Indremisjonsforbundet (ImF).

Han står selv bak forslaget, som fikk stor tilslutning under Rådsmøtet 9. februar og ble vedtatt av ImF-styret 11.-12. mars.

Arbeidermøtet har vært arrangert i over hundre år. Målgruppen har stort sett vært ansatte i organisasjonen. De siste årene har Arbeidermøtet samlet om lag 100 personer, pluss T2-klassen på Bibelskolen.

– Enorme utfordringer

– I dag har vi enorme utfordringer i hvordan vi skal nå det norske folk med Guds ord til frelse og disippelskap. En vanskelig kirkesituasjon pålegger oss også å ta et større ansvar som lokale forsamlinger. På den positive siden vil vi om en stund være klar til å presentere nye verktøy i barne- og ungdomsarbeidet, og her trengs masse opplæring. Det er potensielt mange hundre ledere på lokal- og regionalplan som trenger bevisstgjøring, opplæring og motivasjon, påpeker Furnes.

En ny lederkonferanse tar mål av seg til å være et tilbud til alle ledere og tillitsvalgte i ImF-familien. Pinsebevegelsen har lykkes med å gjøre om sin predikantkonferanse til den årlige LED-konferansen. Administrasjonen ser for seg at konferansen eventuelt kan starte en dag tidligere for de ansatte, og at Arbeiderfesten kan holdes da, men program og opplegg skal utformes sammen med kretser og forsamlinger i ImF.

– Regionale lederkonferanser har sitt fortrinn i at folk slipper å reise så langt, men det er lettere å legge mer kvalitet i et større fellesarrangement. Dessuten kan opptak av samlinger formidles til de som ikke hadde anledning til å reise, påpeker Furnes.

Generalforsamlingen

ImF-ledelsen er spent på oppslutningen om sommerens generalforsamling (GF) i Ålesund. I saksutredningen erkjennes det at ImF «ikke har organisasjonskultur for å samle så mye folk som vi skulle ønske». På GF i Lyngdal i 2013 ble det så vidt over 200 delegater.

Det er uavklart om generalforsamlingen fortsetter som eget arrangement. Et alternativ kan være å legge de formelle sakene inn i konferansen hvert tredje år. Et argument for det siste er at en kanskje vil få bedre representasjon blant de som faktisk står som ledere i lokale lag.

– Men den diskusjonen kan neste styre ta, basert på erfaringer fra årets GF og den første konferansen, framholder Furnes.

Modeller

Det som har gitt mest impulser for nytenkningen, er måten European Leadership Forum (ELF) er organisert på. Foruten store fellessamlinger med bibelundervisning, bønn og sang, følger deltakerne også undervisning i nettverkssamlinger spesialtilpasset det området en er leder for. I tillegg kan en være med på ulike aktuelle seminarer.

– For å holde kostnadene nede, vil en slik satsing forutsette at mange nok bidrar med sin kompetanse, framholder Erik Furnes.

Administrasjonen skal nå arbeide videre med tidspunkt, lokalisering og program, i samråd med krets- og forsamlingsledere. Den første konferansens profil og innhold skal legges fram for styret i juni og presenteres under årets GF i Ålesund 27.-31. juli.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.