Statsminister får ros for påske-video

Den britiske statsministerens påskehilsen fra i fjor får også i år oppmerksomhet for kristent innhold.

I starten forklarer David Cameron at påsken er tiden da kristne feirer livets ultimate seier over døden gjennom Jesu oppstandelse. Deretter ber han lytterne reflektere over kristendommens viktige påvirkning på det britiske samfunnet (lenke til videoen nederst i artikkelen).

– Kirken er ikke bare en samling vakre, gamle bygninger, men en aktiv og levende kraft som gjør et veldig bra arbeid over hele landet vårt, sier Cameron.

Britenes statsminister lastet opp videoen på videodelingstjensten Youtube 4. april i fjor, som da var påskeaften. Noen dager tidligere hadde han en artikkel med samme tema på trykk i magasinet Premier Christianity . Videoen har blitt lastet opp og delt på sosiale medier igjen i år, og Cameron hylles av kristne i kommentarfeltene for å tørre å komme med et tydelig kristent budskap. En opplasting som blant annet er delt på nettstedet godvine.com, har over ti millioner visninger. Originalopplastningen har i skrivende stund i underkant av 669.000 visninger.

Et kristent land

Senere i videoen sier Cameron at britene stolt må kunne si at Storbritannia er et kristent land, og forteller hva hans regjering har gjort for vedlikehold av kirkebygg og lover for trosutfoldelse. Men han er klar på at det ikke stopper der.

– Som et kristent land har vi også en plikt til å protestere mot forfølgelse av kristne i andre land. Det er sjokkerende at det i 2015 fortsatt er folk som blir forfulgt, torturert og drept på grunn av sin kristne tro, sier den britiske statsministeren.

Den norske organisasjonen Steffanusalliansen, som jobber for mennesker som blir forfulgt og diskriminert for sin tro, er en av dem som har delt videoen på sin Facebook-side – og skriver:

«Her snakker den britiske statsministeren om trosfrihet og vår plikt til å hjelpe kristne som blir forfulgt. Det er sjokkerende at det fortsatt er kristne som blir truet, torturert og til og med drept for sin tro, sier han».

David Cameron er blitt kritisert for at påskehilsenen inneholder få evangeliske sannheter. Han innleder som nevnt likevel videoen med den viktigste av dem alle, Jesu oppstandelse. Resten av innholdet dreier seg i stor grad om det britenes statsminister definerte som tema for påskehilsenen hans: kristendommens betydning i og for samfunnslivet.

Se den to og et halvt minutter lange videoen her (engelsk tale)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.