En kveld med Andraé Crouch

Andraé Crouch døde i fjor, men musikken hans lever i beste velgående. Helgen 11.-12. mars kunne sangene hans høres i Samnanger og Fusa.

Det er fredag kveld og hektisk aktivitet i Haga kirke i Samnanger sokn i Midthordland prosti. Prosjektkoret har den siste øvelsen og finpussen, før konserten som begynner om cirka en time. Andraé Crouch står på programmet. «The king of gospel» skal hylles. Dirigent Anne-Lise Nesteby Tøsse dirigerer med stødig og engasjert hånd. Hun har kontrollen. For Sambåndet høres det ut som om koret har det samme, men Tøsse finner noe småplukk å plukke på og stopper koret innimellom og kommer med korreksjoner for at det skal høres enda mer etter notene ut. Solistene Linn Borgny, Benjamin og Knut Inge Røen kommer litt skjevt ut på noen av soloene og må ta det fra begynnelsen av.

Elsker å synge

Cirka tjue minutter før konserten er øvelsen over. Koret tar en pause med kaffe og kjeks for de som vil ha. Samtidig begynner folk å komme.

– Jeg elsker å synge. Det er første gang jeg er med i prosjektkoret, sier Camilla Aarseth og legger til: – Det er veldig fint å være med. Dirigent Anne-Lise Nesteby Tøsse og Eilert Tøsse er flinke og solistene er helt fantastiske. Jeg bor i Fusa og ble med fordi jeg kjenner noen bandmedlemmer fra Fusa. De sa at vi som er glad i å synge, må bli med.

 

IMG_2132

Camilla Aarseth elsker å synge. Foto: Brit Rønningen

Gode øvinger

Sigbjørn Øyjordsbakken, Arild Gjerde og Johannes Gjerde liker også å synge.

– Jeg bruker å være med i prosjektkoret. Kona fikk meg med. Hun var med i Samklangkoret tidligere. Jeg begynte når jeg ble pensjonist og har vært med i 4-5 år, forteller Arild Gjerde.

Sigbjørn Øyjordsbakken har vært med ennå lenger.

– Jeg liker korte kor, hvor man er med i en kort periode og jobber frem mot en konsert, sier han.

For Johannes Gjerde er det motsatt.

– Nå er det prosjekt det går i. Jeg kunne godt tenkt meg et fast kor, sier han.

– Hvordan tror dere at det kommer til å gå på konserten?

– Det blir en flott konsert, ut fra øvingene. Det har vært gode øvinger, svarer Johannes Gjerde og opplyser at de har hatt 5-6 øvinger før konserten.

 

IMG_2195

Hjørdis Hesjedal og Anne-Marie Steinsland synes det var en flott konsert. Foto: Brit Rønningen

Fortell dem

Stadig flere folk kommer strømmende inn. Kirken er nesten full. Koret og solistene gjør seg klare. Konserten skal starte.

Knut Inge Røen ønsker velkommen.

– Vi vil si litt om hver av sangene vi skal synge, forteller han.

Første sang ut er Take Me Back med Linn Borgny Røen som solist og allsang på refrenget som kommer opp på et lerret. Så følger Andraé Crouch sine kjente sanger på rekke og rad, som It’s Not Just A Story, I Don’t Know Why Jesus, Jesus Is The Answer, Bless His Holy Name, It Want Be Long og Soon And Very Soon.

– Fortell dem. Fortell barn som ikke har noe hjem, de som vandrer på gaten, fortell dem at Jesus elsker dem, introduserer Knut Inge Røen sangen Tell Them. Han og Linn Borgny synger vart og bedende. Man blir utfordret av å høre på.   

Det hele avsluttes med To God Be The Glory som også er overskriften på kvelden. Knut Inge Røen nytter hele spekteret av sin fyldige baryton, og får frem at æren tilhører Gud.

Fin konsert

Etter konserten er både Anne-Mari Steinsland og Hjørdis Hesjedal begeistret.

– Jeg synes det var fantastisk. Jeg har ikke hørt om Andraé Crouch, men jeg kjenner igjen sangene. Jeg hører på Visjon Norge og der har de spilt noen av sangene sier Steinsland.

– Jeg har heller ikke hørt om Andraé Crouch. Det var en fin konsert. Vi er naboer til solistene, og jeg hadde lyst til å komme, forteller Hesjedal.

 

IMG_2186

Prosjektkorleder Eilert Tøsse og Anne-Lise Nesteby Tøsse får blomster etter konserten. Foto: Brit Rønningen

Nesten helt fornøyd

Dirigent Anne-Lise Nesteby Tøsse har musikk som jobb, og hører derfor ting som mindre musikalske folk ikke får med seg. Det preger hennes kommentar etter vel gjennomført konsert.

– Jeg er nesten helt fornøyd. Alle gjorde sitt beste. Folk kan nesten ikke høre det, men vi vet hva som står på notene, oppsummerer hun konserten.

Hun sørger for at prosjektkoret lærer musikken, mens hennes mann, Eilert Tøsse, tar seg av administrasjonen.

– Det er fantastisk å løfte i flokk med koret. Det er viktig at alle føler seg velkommen og at det er godt å være med i koret. Vi er veldig bevisst på hva slags tekster vi bruker. Mange av tekstene til André Crouch er sterk forkynnelse. Man forkynner både for seg selv og andre, når man synger dem, konstaterer Eilert Tøsse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.