For halv maskin i Sogn og Fjordane

Trond Johansen er tilbake i Sogn og Fjordane Indremisjon, i halv stilling.

– Dette er en god nødløsning, men vi arbeider fortsatt med en mer permanent løsning, sier styreleder Kai Lille-Homb i Sogn og Fjordane indremisjon.

Sogn og Fjordane Indremisjon har vært uten kretsleder en periode. Trond Johansen har hatt permisjon, og styreleder Kai Lille-Homb har hatt en 20 prosent stilling som fungerende kretsleder. Kretsen har utlyst stillingen som kretsleder i 100 prosent.

– Vi har fått et par søknader, men de var helt uaktuelle for oss. De hadde ikke den kompetansen som vi ser etter, opplyser Lille-Homb.

Halvannet år

Til kretsbladet Indremisjonsvarden forteller Trond Johansen at han har «hatt en trøblete helsesituasjon» i halvannet år.

– Jeg tok vel ikke signalene ryddig nok og bare fortsatte i altfor lang tid, selv med sykemelding. Ønskene er ofte større enn vettet, sier Johansen til kretsbladet.

Arbeidsdeling

Etter at Johansen begynte igjen 1. april og Lille-Homb fortsetter i 20 prosent stilling, har kretsen funnet en midlertidig løsning på bemanningsproblemet.

– Jeg tar personalansvar for de som er ansatt i kretsen og ansvar for kontakten hva kretsen angår, mens Trond tar ansvar for kretsbladet og arrangementer og forbereder saker til styremøter, sier Lille-Homb.

– Hva vil dere gjøre videre?

– Det er en nødløsning at Trond vil jobbe 50 prosent og jeg 20 prosent på kontoret. Dette er ikke en permanent løsning. Men vi ser ikke noen annen tjenlig løsning. Nå avventer vi og ser hva vi vil gjøre videre. Det må være klarlagt til høsten hva vi vil gjøre med den halve stillingen som er ledig, sier Lille-Homb.

– Forme fremtiden

– Jeg gjør det jeg er ansatt for, og det er i 50 prosent stilling. Det er det jeg klarer, sier Trond Johansen.

– Jeg vil gjerne være med og forme fremtiden for Indremisjonsforbundet (ImF). Jeg tror ImF sin jobb ikke er å stenge dører, men å åpne dører for folk, og jeg tror det er farlig når vi begynner å se innover i stedet for utover. Vi har noe å gi, og vi må gå for den visjonen og det kallet vi har, sier Johansen – og legger til:

– Når det gjelder resten av stillingen, er det andre som bestemmer hva som skjer der.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.