Sambåndet på ny plattform

Nå finner du artikler fra Sambåndet på nettstedet vio.no – et pionerprosjekt som ønsker å samle magasin-journalistikk fra ulike publikasjoner under en felles pålogging.

– Dette er veldig spennende og betyr at Sambåndet nå får en fjerde plattform for distribusjon av innholdet sitt, sier Petter Olsen, redaktør i Sambåndet.

Fra før finnes Sambåndet på papir, som e-blad og på sambåndet.no.

Den nye plattformen heter Vio, og de har tatt mål av seg til å bli magasinjournalistikkens svar på strømmetjenesten Netflix. Dette betyr at man ved å betale en fast månedspris får tilgang til en rekke ulike publikasjoner «under samme tak». Per i dag er det 42 publikasjoner med i prosjektet, og blant disse finner man nyhetsnavn som Morgenbladet, Plot og Dagens Næringsliv – men også interessemagasin som Jakt, Fotografi og Bonytt – og fra og med 26. april er også Sambåndet-logoen på plass.

KVALITET
Basiskriteriene for å bli vurdert som aktuell for Vio, er at stoffet fra før gis ut på papir eller utgis mot betaling. I tillegg vurderes innhold.

– Vi ønsker alle typer innhold på vår plattform, og Sambåndet representerer en spennende nisje vi ikke har fra før, sier Agnes Dyvik, daglig leder i Vio Media.

– Har du selv sett på det Sambåndet nå har levert til dere?

– Ja, dette er annerledes, men gode saker som er godt skrevet. Vi vurderer dette som kvalitetsjournalistikk som passer i vårt konsept, sier Dyvik.

Det er en tilbakemelding redaktør Petter Olsen setter pris på å høre.

– Dette ser jeg på som en anerkjennelse av Sambåndet sitt arbeid. Vi skal gjøre en faglig like god jobb som alle andre som lager blad og aviser, både med tanke på innhold og presentasjon.

TILPASSET
Sakene som presenteres på Vio, vil innholdsmessig være som i bladet, men utseendet vil være annerledes, for noe av poenget med konseptet er å gjøre sakene lesbare og tilpasset skjermbruk.

– Dette er ikke pdf-er eller e-avis. Vi skal presentere innholdet slik at det fungerer optimalt for den skjermen det blir lest på, sier Dyvik.

Dermed blir også sakene presentert enkeltvis, og helheten som man finner i Sambåndet sitt temastoff i bladet, vil bli redusert.

– Ja, det vil den nok. Noe av modellen vår er at vi sorterer sakene i ulike kategorier. Dermed vil det bli mer flytende skiller mellom publikasjonene, og en sak fra Sambåndet kan havne i samme kategori som en sak fra en annen avis. Men det vil være tydelig hvem som har levert stoffet, sier Dyvik.

IKKE FERDIG
Den prisen er redaktør Petter Olsen villig til å betale.

– Det som er spennende for oss, er at vi med en ny plattform også får et nytt publikum. Nå kan vi oppleve at en leser som i utgangspunktet ser etter artikler fra andre medier, finner stoff fra oss som dekker samme tema, sier Petter Olsen.

Foreløpig er Vio gratis for brukerne, men etter hvert vil det komme en månedlig betaling. Da vil det også dryppe noen kroner på Sambåndet – så sant sakene blir lest.

– Dere er i en beta-fase, vil det si at det kan stanse med det og ikke bli noen endelig lansering?

– Tilbakemeldingene har vært så gode at jeg er sikker på at vi får dette til. Men nøyaktig hvilken form det vil få når vi lanserer ferdig løsning, vet vi ikke helt ennå. Men det kommer til å skje, sier Agnes Dyvik.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.