Velsignet sang i The Stream

Mandag lastet Linn og Benjamin Røen opp sin egen versjon av Bless the Broken Road på www.thestream.no og er dermed med i TV 2 sin musikkonkurranse The Stream.

– Vi er sent ute, men bedre sent enn aldri, sier Linn Røen til sambåndet.no.

The Stream er en musikkonkurranse som har til hensikt å bringe frem levedyktige artister for årene som kommer. Fasen av konkurransen der deltakerne kan laste opp sin egen musikk, foregår ut april. Den har pågått i noen måneder. Søskenparet Linn og Benjamin Røen meldte seg på i siste liten. De har ligget ute bare en knapp uke med countrysangen Bless the Broken Road.

Strømming
– Det er om å gjøre å få mest mulig strømming (se faktaboks). Og det blir kåret vinnere for hver uke som har mulighet for å gå videre i konkurransen, forklarer Benjamin Røen.

Man må høre på minst 40 sekunder for å gi deltakerne «en stream». De som strømmes mest på www.thestream.no, går så videre til «showcase» (framvisning) for plateselskapene.

Universal, Sony og Warner signerer etter hvert tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene. Der opptrer de signerte artistene live i hver sending, og sangene deres gis ut på Spotify. Så er det om å gjøre å få flest mulig streams på Spotify.

Én deltaker ryker ut hver uke, og til slutt står det en vinner igjen som har gitt ut hitlåter hver eneste uke, og som da allerede er en etablert suksess gjennom ukentlig streaming på Spotify, massiv tv-eksponering og også seer-stemmer på gamlemåten.

Til høsten blir det ordentlig verdenspremiere på The Stream på TV 2.  

 Kjekt å synge
– Hvorfor deltar dere på The Stream?

– Vi ble med fordi det er kjekt å synge sammen og lage noe sammen. Så er det en sjanse til å bli oppdaget og bli kjent og komme inn i miljøet, svarer Benjamin Røen.

Han vil leve av å synge og helst sanger med godt innhold. Der har han noe å slekte på. Faren Knut Inge Røen synger på mange ulike arenaer, og moren Marit Andresen Røen, som er evangelist i Indremisjonssamskipnaden, er en engasjert leder av to barnekor i Samnanger.

Bless the Broken Road
– Hvorfor har dere valgt Bless the Broken Road?

– Det er en veldig fin melodi og god tekst. Den handler om at Gud kan velsigne den veien som har vært vanskelig, og lede den til noe godt, sier Linn.

Når sambåndet,no sjekker, har Linn og Benjamin fått 3442 streams.

– Det er veldig stas at vi har fått så mange på så få dager. Jeg er overveldet over at folk liker og deler og strømmer oss. Uansett hvordan det går, så er det morsomt å være med. Det er ikke så viktig å vinne, er Linns kommentar til antall streams.

Og her kan en gå inn og streame Linn og Benjamin Røen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.