Bibelskolen søker flere T2-studenter

Få studenter på Bildøy Bibelskole vil gå på T2-linja til høsten. Det betyr færre medarbeidere for Indremisjonsforbundet (ImF).

Nordmøre og Romsdal Indremisjon har merket det. Kretsen har det siste året hatt T2-studenter i praksis i kretsens barne- og ungdomsarbeid. Til høsten blir det ikke noe T2-team, siden Bildøy Bibelskole ikke kan stille med studenter. Derfor har kretsen som tidligere meldt på sambåndet.no. ansatt Hans Ivar Guddal og Marte Sofie Leithaug i barne- og ungdomsarbeidet.

Ressurssterke ungdommer
Ifølge lærer Anne Nyvoll Furnes på T2-linja er det så langt ni studenter som vil gå på T2-linja til høsten, mens et par stykker tenker på det. I år har det vært 19 studenter på T2.

– Hvorfor er det så få som vil gå på T2?

– Vi har et flott kull på skolen. Det er en super gjeng med ressurssterke, flotte ungdommer. Mange av dem har lagt sine planer og ønsker å gå videre med utdanning eller militærtjeneste, sier Nyvoll Furnes til sambåndet.no.

Hun tror det nå er begrenset hva Bildøy Bibelskole kan gjøre for å få flere T2-studenter.

Utfordrer
– Vi utfordrer dem til å vurdere å bruke ett år til på kombinasjonen skole og tjeneste. Vi kan ikke gjøre så mye mer enn det. Tidlig i skoleåret presenterer vi mulighetene og behovene som er der ute. Men studentene må selvsagt gjøre sine valg i livet, fortsetter Nyvoll Furnes

– Mange er også blitt godt kjent med hverandre og ønsker å bo i kollektiv sammen, eller flytte til samme sted for å studere. De påvirker hverandre. Dette er ungdommer som vil bety noe verdifullt og leve for Jesus uansett hvor de er, enten det er på universitetet eller i militæret, legger hun til.

Færre medarbeidere

– Hva betyr dette for Bildøy Bibelskole og Indremisjonsforbundet?

– Her på Bibelskolen er vi veldig glad for de studentene som har sagt JA til T2-plass. Vi tror de skal få et godt år her! At klassen er mindre i år, betyr at vi får færre medarbeidere, og det er dumt at ikke alle som ønsker en T2 student i praksisplass, vil få det. Det påvirker også studentantallet vårt. Vi har budsjettert med litt flere T2-studenter, men dette er ingen krise, svarer Anne Nyvoll Furnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.