Oppfordrer til å tenke nytt

Bare fem prosjekter søkte om støtte fra Indremisjonsforbundets evangeliseringsfond i år. Administrasjonsleder Anja Ulveseth Heggen oppfordrer til nytenkning.

Hvert år deler Indremisjonsforbundet (ImF) ut penger fra et evangeliseringsfond. Man kan søke støtte fra dette fondet om man har et prosjekt hvor man har til hensikt å evangelisere eller å nå nye. Av de fem prosjektene som søkte om støtte fra fondet i år, var det tre som fikk støtte. ImF Rogaland står bak to av disse, feriedager for innvandrere og julefeiring på Ognatun for mennesker fra alle land og kulturer. I tillegg fikk Molde Indremisjon støtte til sitt konfirmantarbeid.

Utenfor boksen
– Det går an å søke om støtte i tre år til et prosjekt. Noen prosjekter kan ikke søke lenger og har derfor falt ut. En annen ting er at folk er for lite kjent med muligheten til å søke om støtte fra evangeliseringsfondet, nevner administrasjonsleder Anja Ulvesth Heggen i ImF til sambåndet.no som forklaring på at det var så få som søkte om støtte fra evangeliseringsfondet i år.

– Kan det også være at det i Indremisjonsforbundet er mye tradisjonelt arbeid som ikke kommer inn under kriteriene for å få støtte fra evangeliseringsfondet?

– Jeg hadde håpet at du ikke ville spørre om det. Men, ja, jeg tror det er for lite nytenkning. Jeg vil oppfordre til å tenke nytt og utenfor boksen.

Ulveseth Heggen synes det er gode prosjekter som har fått støtte.

– Særlig de to fra ImF Rogaland er veldig nytenkende og retter seg mot grupper vi ikke har viet særlig oppmerksomhet, sier hun.

Konfirmantarbeid
Forsamlingsleder Audun Vesetvik i Molde Indremisjon er godt fornøyd med å få støtte fra evangeliseringsfondet.

– Det er alltid positiv å få økonomisk drahjelp når vi skal sette i gang med nye evangeliserende tiltak. Når vi da bestemte oss for å starte med konfirmasjonsundervisning, så var det naturlig for oss å søke støtte fra evangeliseringsfondet, sier Vesetvik.

– Hva betyr støtten fra evangeliseringsfondet for dere?

– Når vi får støtte, så er jo det med på å anerkjenne arbeidet vi gjør, og det gir et positiv signal til oss ledere som står i dette arbeidet. Støtten kommer også konfirmantene til gode på ulike måter.

Flotte arrangementer
Kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland fremholder at støtten fra evangeliseringsfondet er viktig for gjennomføringen av prosjektene.

– Begge prosjektene henvender seg til personer som ikke har samme mulighet til å betale for julefeiring og ferie som de fleste av oss. Det er personer som vi også ønsker å dele evangeliet med. Det handler om viktige markeringer i Norge. Her er det vanlig å lage en tradisjonell julefeiring og ha en god ferie hvor en reiser vekk og opplever noe sammen, sier han.

– Hvordan skal pengene brukes?

– Pengene går til å gjennomføre arrangementene slik at folk kan delta uavhengig av om de har økonomi til det. Vi vil ikke gjøre disse arrangementene så billig som mulig. Julefeiring og ferie koster, og derfor trenger vi penger for å gjennomføre dem, svarer Lauvås og lover to flotte arrangement.

– Vi vil lage en flott julefeiring og invitere til en ferie med flotte aktiviteter og opplevelser og god mat, slik at det blir et høydepunkt. I ferien bruker man ekstra. Da sparer man ikke. Samtidig er alt i kristen regi. Det kristne budskapet skal være like naturlig som mat og aktiviteter, sier Lauvås.

Trenger penger
Vesetvik vet også hvordan pengene til konfirmantarbeidet skal brukes.

– Vi har søkt om støtte to ganger. Pengene vi har fått til nå, har blitt brukt til å legge til rette for et godt undervisningstilbud, og vi har blant annet kjøpt prosjektor, lerret og konfirmantkapper. Så har vi også dekket turutgifter og opphold både til Pit Stop i Ålesund og Impuls i Trondheim, forteller Vesetvik.

– Vi trenger fremdeles penger for å legge til rette for et godt tilbud for konfirmantene og er glad for at evangeliseringsfondet vil hjelpe oss med dette, legger han til.

Renter og avkastning
De tre prosjektene fikk til sammen kr 46 848,- i støtte. Til sammenligning var det åtte prosjekter som fikk støtte i fjor, og da ble det delt ut kr 240 424,-.

– Det er renter og avkastning fra fondet som blir delt ut. I fjor var det mye i renter og avkastning, og i år var det lite. Det er altså markedet som bestemmer forklarer Anja Ulveseth Heggen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.