3 replies
  1. Torgeir Hauge says:

    En av de største utfordringene til ImF er å skape/styrke en felles identitet, på tvers av kretsene. Et veldig viktig steg i den jobben er å få alle til å bruke samme navn og logo. For å argumentere mot Leif Harberg (som jeg for øvrig forstår, altså): Den største merkevarebyggeren i norsk misjonslandskap heter NLM, og her kjøres felles linje over alt. Og ingen ser ut til å mene at forkortelsen som brukes skjuler arbeidet og misjons-budskapet de kommer med. Noen kallenavn dukker gjerne opp; som misjonssambandet, uten at det skader merkevaren NLM. Men dersom motstanden i ImF-land jevnt over er stor mot denne samlingen, så er det kanskje på tide å ta en skikkelig og ryddig runde på om navn og logo er gode nok…?

    Svar
  2. Andreas Evensen says:

    Bør vel uttale meg her siden jeg var en av de ungdommene (evt. den ungdommen) den ville ha navneendring i Midthordland: Jeg ville ha navneendring for å styrke ImF-identiteten og for å vise at kretsen hører til i en større sammenheng. Jeg opplever at det er en større utfordring å kommunisere kretsnavnet Midthordland Indremisjon enn ImF Midthordland til kristne ungdommer/unge voksne. Mange har hørt om ImF (eller ImF Ung) på UL, Lyngdal, en av skolene til ImF eller i en forsamling. For ungdommer er forkortelsen mer naturlig, ikke minst ser vi dette i NLM (som Torgeir H er inne på). Her bruker en etter hvert mer og mer forkortelsen NLM, og mindre og mindre misjonssambandet e.l. (kan jo også si at det går helt fint å si «indremisjonsforbundet Midthordland» dersom en vil det, siden det er det juridiske navnet). Vil ufordre de som har uttalt seg mot navneendring fordi «folk vet hva/hvem indremisjonen er» på om dette faktisk er tilfellet. For den ufrelste mannen/kvinnen i gata tror jeg at det har veldig lite å si om vi heter ImF eller indremisjon (de har like lite peiling uansett), men for kristne (og spesielt yngre folk på bedehus og i en del forsamlinger) tror jeg at ImF kommuniserer bedre og viser at vi hører sammen i en større sammenheng. Jeg er forøvrig helt enig med Torgeir H i at en av de største utfordringene til ImF er å skape en felles identitet. Her kan samkjøring av navn helt klart være en viktig bit, sammen med en del andre ting.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.