Brandøy feirer 50 år

I helgen skal det markeres at det er akkurat 50 år siden Brandøy ble vigslet og tatt i bruk.

– Brandøy har betydd enormt mye for mange, sier daglig leder Marit H. Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden (IMS) til sambåndet.no i anledning leirstedets 50-årsjubileum.

Hun peker på at til sammen er over tusen barn og unge på leir på Brandy og Helgatun i løpet av et år, og at Brandøy hadde nesten 6000 gjestedøgn i fjor.

– Det var 60 ungdommer på leir sist helg. I påsken er det to leirer for ungdommer, i juni to barneleire. De unge er veldig glad i Brandøy. Veldig mange som har vært på leir, har et positivt forhold til Brandøy selv om de nå ikke er med i kristen sammenheng, forteller Ådnanes.

En gave
Det begynte med at Amanda Hauge ga eiendommen sin i gave til IMS. Kretsen hadde i flere år hatt leirer i rundt i ulike bygder i Sunnhordland. Det var mye jobb med klargjøring og opprydding rundt hver leir. Et stort bønneemne for mange var derfor å finne et fast leirsted i Sunnhordland. I 1965 kunne man begynne byggearbeidet for et slikt leirsted. «Brandøy Ungdomsheim» ble vigslet og tatt i bruk 21. august 1966. Siden den gang har det kommet flere påbygg. Uteområdet har også blitt opparbeidet. I 2015 skiftet leirstedet navn til Brandøy Misjons- og konferansesenter.

Variert program
50-årsdagen til Brandøy skal feires med variert program. I kveld blir det festmiddag og konsert med Garness. Der vil søsknene Linn Borgny og Benjamin Andreas Andresen Røen også delta. I morgen blir jubileet markert sammen med den tradisjonsrike Brandøydagen, med festmøte med tale av IMS-formann Ingebrigt S. Sørfonn og innslag fra revyen «Med glimt i auga og gløtt av himmel». Senere blir det familieshow med Tore Thomassen og offentliggjøring av vinnere av jubileumslotteriet til Brandøy.

Åndelig oase
– På Brandøy opplever mennesker fellesskap og åndelig modning. De møter Jesus og blir bevisst på troen. Her får de venner, og noen har også truffet sin framtidige ektefelle. Brandøy er en slags åndelig oase, oppsummerer Marit Ådnanes.

Les mer: Kvinatun 50 år. Lyngmo 50 år.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.