Deler stand og stilling

Ekteparet Annbjørg Naterstad Våge (25) og Andreas Christensen Våge (26) er det nye styrerparet på Brandøy leirsted. De begynner i august.

Indremisjonssamskipnaden (IMS) har lenge vært på jakt etter nytt styrerpar til leirstedet Brandøy. Nå er Annbjørg Naterstad Våge og Andreas Christensen Våge klar til å gå inn i oppgaven.

− Vi fikk spørsmålet for et år siden om vi kunne tenke oss å bli det nye styrerparet, men da takket vi nei. Da passet det ikke. Det var mye som skjedde på en gang. Så fikk vi spørsmålet igjen, og nå takket vi ja, forteller Andreas.

Leirarbeid og misjon
Ekteparet jobber i dag ved Lundeneste videregående skole, Annbjørg som norsklærer og Andreas som administrasjonskonsulent. Skolen er eid av Norsk Luthersk Misjonssamband.

− Hva var det som gjorde at dere sa ja nå?

− Vi har lyst til å arbeide i misjonen, og leirarbeidet er en viktig del av misjonen. Så ligger leirstedet nært der vi bor. Og det er spennende arbeid, sier Våge.

Deltidsstillinger
Han og Annbjørg vil fortsette å jobbe på Lundeneset i delte stillinger og dele en 100 prosentstilling som daglig leder på Brandøy. Andreas vil ha det formelle ansvaret og ha hovedansvaret for rammene, mens Annbjørg vil ha ansvar for innholdet, for kjøkken og forpleining. For Andreas sin del blir det noe likt og noe ulikt når det gjelder arbeidsoppgavene han nå har på Lundeneset og som han vil få på Brandøy.

− Det er administrasjon i begge stillingene, bare at det er litt forskjell på administrasjon av en skole og av et leirsted.

En god leirplass
− Hva vil være viktig for dere som styrerpar på Brandøy?

− Vi ønsker at det skal være en god leirplass – et trivelig og godt sted hvor ungene gjestene kan komme på leir – en plass en har lyst til å komme til, og at det skal være en plass som er et redskap for misjonen. Og vi er opptatt av at det må bli mer brukt, ikke bare i helgene, men også i uken, svarer Våge som ikke tror det blir problem å dele stilling med kona.
− Det tror jeg kommer til å gå veldig godt, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.