Odd Sverre Hove blir kretsleder i Nordhordland

Nordhordland Indremisjon jakter fortsatt kretsleder, men har nå fått midlertidig hjelp fra Odd Sverre Hove.

Teolog og tidligere sjefredaktør i Dagen, Odd Sverre Hove, ble tidligere i år pensjonist etter et par år som prestevikar i Gulen og Kvam.

– Spørsmålet fra kretsstyret om å steppe inn som vikar i den ledige kretslederstillingen, fikk meg til å be om noen dagers betenkningstid. Det har vokst frem en trygghet for at jeg skulle svare ja på spørsmålet Jeg er takknemlig for tilliten og håper og ber om nåde til å tjene Gud og indremisjonsfolket i Nordhordland med Guds ord, sier Hove til sambåndet.no.

Midlertidig løsning
Han går inn i stillingen 1. september og skal da sitte ut året. Asle Hetlebakke som har vært konstituert kretsleder siden høsten 2013, skal tilbake i forkynnerstillingen han har i kretsen.

– Hove er en veldig erfaren mann. Han var villig til å hjelpe oss og gå inn i en liten periode, sier styreleder Jostein Dahle i Nordhordland Indremisjon.

– Når vi ikke har fått noen god permanent løsning på kretslederstillingen, er det i alle fall en god midlertidig løsning, legger Dahle til.

– Hva skjer videre med kretslederstillingen?

– Vi har søkt, og vi har kontaktet folk. Fortsatt vil vi ta kontakt med aktuelle kandidater, sier Dahle.

I god vekst
Hove ser optimistisk på fremtiden for Indremisjonsforbundet og Nordhordland Indremisjon.

– Arbeidet i kretsen er inne i et godt spor. Flere av bedehusene har arbeid som er i god vekst. Jeg er bra sikker på at det ikke går mot bedehusbevegelsens snarlige død. Når storkirken svikter Guds ord, blir det bare viktigere og viktigere å ta vare på, og slutte opp om, et alternativt hus der forsamlingene fortsatt bekjenner seg til Guds ord, sier han.

Fritidspredikant
– Hva slags forhold har du til Nordhordland Indremisjon?

– Kona mi og jeg sokner lokalt til Frekhaug Indremisjon. Det er en forsamling som både vokser og fornyes, med blant annet kjærkommen og aktiv oppslutning fra mange småbarnsfamilier. Ellers har jeg sittet en seksårs-periode i kretsstyret og stått på listen over fritidspredikanter i Nordhordland Indremisjon. Dette er fellesskap som jeg synes det har vært lett å bli glad i, forteller Odd Sverre Hove.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.