Møtte nordiske kolleger

Hvordan nå kirkefremmede og innvandrere var blant temane på møtet i Nordisk Indremisjonsråd i Uppsala.

– Det var flott å få være med og møte kristne fra andre nordiske land som driver indremisjonsarbeid. Å lytte til deres erfaringer er inspirerende Jeg synes det er viktig å møtes og se hva som skjer i våre naboland og treffe folk som jobber for samme sak, sier Nybø til sambåndet.no.

Sammen med generalsekretær Erik Furnes i ImF, daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung og barne- og familieleder Bjarte Vesetvik i ImF-Ung representerte han ImF på Nordisk Indremisjonsråd i den svenske byen Uppsala i helgen som var. Fra Norge var det også med representanter fra NLM.

Kirkefremmede
– Et tema var «En ny måte å være kirke på». Våre svenske venner fortalte om sitt arbeid. De fokuserer mye på det å nå kirkefremmede, og de fortalte om hvordan de laget til samlinger som var lettere å komme på for kirkefremmede. Det var en lavere terskel. Mat og sosialt samvær var veldig viktig. Samtidig var det god plass til Guds ord, og det var spesielt viktig at barna fikk ta del i samlingene, forteller Nybø.

– Hvordan nå kirkefremmede ser jeg på som en stor utfordring i vårt indremisjonsarbeid, legger den nyvalgte formannen til.

Innvandrerarbeid
Et annet tema som ble tatt opp, var innvandrerarbeid.

– Fra Danmark fikk vi høre om hvordan innvandrerearbeidet ble drevet der. Det var søkelys på å få til samlinger for innvandrerne som er i lokalmiljøet. Det er også en utfordring for oss hvordan nå innvandrere. Hva slags opplegg skal man bruke for innvandrere? Mat er viktig også her. Det skaper fellesskap som kan gi anledning til samtaler om livets viktigste spørsmål.

– Hva skjer videre med det som ble drøftet på Nordisk Indremisjonsråd?

–  På styremøte for ImF vil vi ta det opp og se på hva vi eventuelt skal ta med videre, svarer Nybø.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.