Erik Furnes nordisk formann

Forholdet til folkekirken og trosopplæring er aktuelle saker for den nye formannen i Nordisk Indremisjonsråd.

Nordisk Indremisjonsråd er et nettverk av indremisjonsorganisasjoner i Norden. Nettverket har årsmøte hvert tredje år med valg av styre og drøfting av aktuelle spørsmål – og ulike medarbeidersamlinger mellom årsmøtene. På siste årsmøte ble generalsekretær Erik Furnes i Indremisjonsforbundet (ImF) valgt til ny formann for nettverket for de neste tre årene.

Les også: Møtte nordiske kolleger

Samtale og dele
− Som formann leder du styremøtene. Arbeidet går på samtale og dele med hverandre og gi hverandre tips og orientering om hva som skjer av positive tiltak i de forskjellige nordiske landene. Vi møtes et par ganger i året. Det er ikke snakk om det store vervet. Det handler om å lede styret og ta opp aktuelle spørsmål, sier Furnes til Sambåndet.

Aktuelle spørsmål
− Hva slags aktuelle spørsmål er viktig for Nordisk Indremisjonsråd fremover?

− Et kontinuerlig spørsmål er at alle de nordiske landene forholder seg til en dominerende folkekirke og det å finne positive strategiske måter å arbeide på. Et annet aktuelt spørsmål vil være trosopplæringen i våre land, sier Furnes.

I 2014 sendte Nordisk Indremisjonsråd ut en appell om forfulgte kristne som skapte oppmerksomhet i kristenpressen. Sambåndet.no innhentet kommentar fra utenriksminister Børge Brende.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.