Kenneth Foss skifter beite

Daglig leder i ImF-Ung er ansatt som arrangements- og markedsansvarlig i Indremisjonsforbundet.

– Jeg har kjent på en stund at jeg var klar for nye utfordringer, sier Kenneth Foss (45) til sambåndet.no.

Foss er i dag daglig leder for en av norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner, ImF-Ung, som er utskilt fra Indremisjonsforbundet (ImF) som egen organisasjon. Denne stillingen har han i praksis hatt i 19 år. I den nye jobben får han ansvar for ImFs arrangement, i hovedsak Lyngdal bibelcamp (LBC) og den nye lederkonferansen. I tillegg kommer markedsansvar.

Søkte ikke

Da stillingen ble lyst ut, med søknadsfrist 15. august, kom det inn åtte søknader. Navnet til Kenneth Foss finnes ikke i denne bunken.

– Før sommeren hadde jeg egentlig slått det fra meg. Men så snakket jeg med en del folk i løpet av sommeren, som mente at jeg ville passe godt i stillingen. Og dagen da søknadsfristen gikk ut, signaliserte jeg min interesse overfor generalsekretær Erik Furnes, røper Foss – og legger til:

– Både Erik Furnes og ImF for øvrig kjenner meg godt, og etter etter 20 år «i systemet» har en ikke så mye å skjule. Jeg tror det er en styrke at jeg kjenner sammenhengen godt og har et stort nettverk, konstaterer Foss.

Han mener han har egenskaper og erfaring som gjør at han vil passe godt i den nyopprettede stillingen.

– Jeg liker å administrere og organisere og ha struktur på ting. Bibelcampen kjenner jeg godt, og jeg har vært med i prosessen for lederkonferansen, sier Foss.

Han vedgår at markedsbiten av stillingen vil by på mer ukjente oppgaver.

– Samtidig er det en kjensgjerning at ImF de siste årene ikke har hatt noen i staben med et særlig søkelys på å betjene faste givere og å jobbe med inntektene. Jeg tror jeg vil kunne gjøre en god jobb også på dette området, sier Foss.

– Ønsket

Generalsekretær Erik Furnes i ImF sier dette om nyansettelsen:

– Vi har i lengre tid ønsket at Kenneth skulle gå inn i denne stillingen, fordi han har stor kontaktflate, arbeider strukturert og har mye relevant erfaring inn mot oppgaver i stillingen. Vi fikk inn flere interessante søkere, men etter å ha rådført oss med tillitsvalgte og krets- og forsamlingsledere, valgte et enstemmig styre å gå for Kenneth når han etter hvert ble åpen for nye utfordringer. Vi er glade for å ha fått stillingen besatt, for vi har mye spennende å ta fatt på framover.

Kenneth Foss ble ansatt som landsungomdssekretær i daværende Det vestlandske indremisjonsforbund (DVI) 1. mars 1997. Fra august 2004 til august 2006 hadde han permisjon for å være miljøleder ved Framnes kristne vidaregåande skule, men ellers har han vært i samme stilling i 19 år.

Ikke lei

– Jeg vil ikke si at jeg er lei. Jeg har hatt fantastiske år i ImF-Ung og en meningsfull jobb. Men så har jeg altså vært i stillingen såpass lenge at jeg tror tidspunktet for å gjøre noe annet, nå er der. Det er mest at jeg har lyst på nye utfordringer. Det kan også være bra for ImF-Ung å få inn friskt blod, sier Foss.

Som leder for ImF-Ung sitter Kenneth Foss i dag i ledergruppa for ImF. Det vil han fortsatt gjøre også i den nye stillingen. Han kommer også til å fortsette i styrevervene ved Bildøy bibelskole, KVS-Lyngdal og Framnes kristne vidaregåande skule.

– Når det gjelder tradisjonelle lederoppgaver som personal- og økonomiansvar, vil jeg ha mye med frivillige å gjøre og ser også for meg å ha ansvaret for økonomien knyttet til de to store arrangementene, der målet må være å unngå at de går i underskudd, sier Foss.

– Hva vil du savne mest ved den jobben du har i dag?

– Jeg kommer til å savne de ansatte i ImF-Ung, både sentralt og i kretsene. Og så er det jo selvfølgelig det å jobbe med barn og unge. Det er jo faktisk det største og viktigste i arbeidet vårt.

Fornyelse og forandring

Styret i ImF-Ung vil måtte samle seg for å starte arbeidet med å finne Kenneth Foss’ etterfølger. Avtroppende daglig leder vi ikke ha så mange meninger om det.

– Jeg tror de gode kandidatene finnes, men utfordringen kan ligge i om de er villig til å gå inn i det. Jeg håper det blir en person som har tanker også om fornyelse og forandring, sier Kenneth Foss.

Han tiltrer stillingen som arrangments- og markedsansvarlig i 100 prosent fra 1. januar 2017, men begynner etter planen i 40 prosent allerede 1. oktober, da som utleid fra ImF-Ung.

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.