Tankesmie for bedehusets framtid

Det finnes forskjellige tenketanker. En av dem jobber ut fra at bedehuskristendommen trenger fornyelse.

– Det er behov for å skjerpe innsatsen rundt framtiden for bedehuskristendom. Vi mener at vi har en fantastisk åndelig arv med vekkelseskristendom. Vi må fornye vår arv slik at vi kan være i stand til å møte dagens utfordringer, sier Rune Espelid til Sambåndet.

Dette behovet har ført til at han, Johannes Kleppa, Njål Skrunes og Pål Erik Raunehaug har tatt initiativ til «Tankesmia bedehusforsamlinger». De har jobbet i cirka et halvt år.

Bibelen Guds ord
– Hvordan innretter vi oss i fremtiden, spør Espelid før han kommer innpå hva de i «Tankesmia bedehusforsamlinger» arbeider med.

– Det vi legger vekt på, er Bibelen som Guds ord og forkynnelsen av dette ordet. Vi må ta vare på forkynnelsen til omvendelse og personlig liv i Gud, og ikke minst det hellige samfunnet der nådegavene får virke og utfolde seg til oppbyggelse for forsamlingen.

 Stor framtid
– Hva tenker du om framtiden til bedehuskristendommen?

– Jeg tenker det at vi har en stor framtid i den grad vi tar Guds ord alvorlig og er lydig mot kallet. Guds ord har ikke tapt sin kraft. Selv om det er nye problemer, og motstanden kan være sterk, så er kraften den samme, svarer Espelid.

Tankesmia Bedehusforsamlinger har etablert hjemmesiden forsamling.org der arbeidet i tankesmia vil bli publisert. Espelid sier de ønsker å bygge opp denne siden som en ressursbank for bedehustenkning og bedehusarbeid.

– Vi har konkludert med at framtiden for bedehuskristendom ligger i at vi tar ansvar og danner forsamlinger der hele det bibelske virkestoffet blir tatt i bruk, at bedehuset oppgraderer seg slik at folk får en fullverdig forsamling for sitt trosliv, og der misjonsnøden for nær og fjern fremelskes, forteller Espelid og fortsetter:

– Vi tar opp praktiske og bibelske spørsmål rundt forsamlingsarbeid. Vi må få opp en bibelsk tenkning og en teologisk kraft som er i stand til å møte dagens utfordringer, legger han til.

Frimodighet
– Hva vil dere med «Tankesmia bedehusforsamlinger»?

– Vi vil tilskynde folk til å satse på bedehusforsamlinger og oppmuntre til at folk med stor frimodighet tar ansvar og gjør noe med saken på sitt sted. Vi arbeider med en del hjelpemateriell til dette, som utfyller det organisasjonene tilbyr.

Espelid tror en utfordring mange steder kan være å få oppslutning om en bedehusforsamling.

– Ulike organisasjoner og grupperinger kan ha ulike interesser. Vi tror på en prosess rundt dette der man trekker inn ekstern rådgivning. Det kan gi resultater. Tankesmia stiller seg også til disposisjon for slike oppdrag, sier Espelid.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.