Fra lapper til bok

I 16 år har Sigmund Stokkeland lagt papirlapper med kristent innhold i postkassene til folk. Nå har han skrevet bok om sine tanker på nådeveien.

– Jeg er 82 år og tenkte det kunne være greit å gi noe til barn, barnebarn og oldebarn som kan være et godt og varig minne når jeg ikke er her lenger. Det var det som var tanken med denne boken, forklarer Stokkeland overfor Sambåndet.

stokkeland-cover– Jeg har vært heldig. Alle mine er troende. Jeg tenkte det kunne være greit å gi dem av min erfaring fra det kristne livet og det å være kristen. Jeg håper det kan være til oppbyggelse og hjelp for dem, fortsetter han.

Tilfeldig besøk

Han tenkte først ikke på bok, men fikk et tilfeldig besøk. Vedkommende så på skjermen det han hadde skrevet.

– Han syntes det var så fint at han mente jeg skulle prøve å få gitt det ut så andre kunne få glede av det. Han mente at det kunne være oppbyggelig. Og et av barna foreslo at jeg skulle spørre illustratør Aslaug Steen om hun kunne lage bilder til boken. Jeg fikk et utkast fra et reklamebyrå i Vennesla, ga det til Aud Karin Kjølvik Ringvoll og fikk beskjed fra Sambåndet Forlag om at de ville gi det ut, forteller Stokkeland.

Spesiell forhistorie

 – Dette er en bok som har en spesiell forhistorie som jeg synes er fin. Forfatterens hensikt, å gi videre sine erfaringer til sine etterkommere, er flott, og jeg er glad for at vi som forlag bidrar til det. Nå blir det ikke bare gitt videre til hans familie, men også til et større publikum, sier forlagssjef Petter Olsen i Sambåndet Forlag.

Sigmund Stokkeland bor i Mosby og har drevet firma innen elektrisk installasjon. Ellers er han godt kjent i Indremisjonsforbundet både lokalt og sentralt. Fra 1987 til 1995 var han med i forbundsstyret i Det Vestlandske Indremisjonsforbund, som Indremisjonsforbundet het den gangen. Stokkeland er også fritidsforkynner.

– I morgen skal jeg ut å forkynne på et bedehus i bygda Kvås, forteller han i intervjusamtalen 11. oktober.

Lapper i postkassen

I 16 år har han skrevet lapper med forkynnende innhold som han har lagt i postkassene til folk i bygda.

 – Det var noe som kom for meg da jeg ble pensjonist. Det er ikke så mange på bedehuset. Jeg så på det som et kall. På lappene begynner det med noen dagligdagse betraktninger og ender med et bibelvers. Bare 15 stykker av cirka 750 har reservert seg mot disse lappene, forteller Stokkeland.

Han har fått mange gode tilbakemeldinger på lappene og har opplevd at folk har blitt omvendt på grunn av det.

– Nå nylig i oktober traff jeg en mens jeg delte ut, som sa: «Det er månedens glade nyhet».

For hverdagslivet

Men nå er det altså blitt boken «Tanker på nådeveien» av Sigmund Stokkelands skriverier.

– Boken består av betraktninger som egner seg for hverdagslivet og tar opp ulike problemstillinger som mange kan kjenne seg igjen i. Den er en blanding av prosa og poesi, og det skaper en spesiell dynamikk i lesingen. Boken kan også fungere som en andaktsbok. Så er det fine illustrasjoner av Aslaug Steen som utfyller teksten, sier forlagssjef Petter Olsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.