Ministerbesøk på Sotra

Torsdag 16. februar var en stor dag for Danielsen Barneskole Sotra. Kunnskapsminister Torbjørn Røed Isaksen kom på besøk.

Hovedgrunnen til besøket er «Saman mot mobbing-konferansen» i Sotra Arena. I tillegg ønsket Sykkel VM 2017 som går av stabelen i Bergen 16.–24. september, å profilere sitt arrangement med å la kunnskapsministeren være sammen med elever. Danielsen Barneskole Sotra var den heldige skolen som fikk spørsmål om å ta imot både kunnskapsministeren og Sykkel VM 2017.

Sykkel
Det er laget sykkelløype ute på skolens fotballbane hvor flere elever fra 4.–7. trinn konkurrerte, mens resten av elevene er heiagjeng. Kunnskapsminister Torbjørn Røed Isaksen kommer på besøk midt i løpet. Prosjektkoordinator for folkehelsekampanjen i Bergen 2017, Guri Brekke, benytter også anledningen til å komme for å hilse på kunnskapsministeren og ta opp med ham skolens rolle i å fremme folkehelsen. Hun ønsker å få hele Norge på sykkelen til VM.

Sykkelløp på Danielsen Barneskole Sotra. Det er promotering av Sykkel VM 2017.

Torbjørn Rød Isaksen snakker med elevene.

− Har dere syklet, eller har dere vært heiagjeng, spør han gjengen som har samlet seg rundt ham.

− Vi har vært heiagjeng, svarte elvene.

− Skal dere sykle etterpå, spør kunnskapsministeren.

Det skal de ikke.

Ingen skolediktator
Så forklarer Torbjørn Røed Isaksen hvem han er og hva som er hans jobb.

− Jeg er øverste sjefen for alle skolene. Men jeg bestemmer ikke over den enkelte skole, det er det rektor som gjør. Jeg er ingen skolediktator. Ta for eksempel leksebestemmelsene. Skolen bestemmer selv om det gis lekser eller ikke. Jeg kunne komme med forslag til en lov som sier at alle skal ha lekser.

− Nei, roper elevene.

Kunnskapsministeren i samtale med prosjektkoordinator for folkehelsekampanjen i Bergen 2017, Guri Brekke.

− Eller ha lekser annen hver dag og skole på lørdag, fortsetter kunnskapsministeren.

 Skole på lørdag er ikke noe populært forslag blant elvene. Det kommer et unisont nei.

Så fortsetter sykkelløpet med Torbjørn Røed Isaksen som tilskuer. Han er med som heiagjeng.

Handlingsrom
Når sykkelløpet er ferdig, går han inn og tar en prat med rektor Frode Monsen og assisterende rektor Ingvill Kvalsnes Blom som foreller om skolen.

− Hvordan er frirommet og handlingsrommet for dere som kristen friskole med tanke på lærerplanen og opplæringsloven, vil Røed Isaksen vite.

− Det er stort handlingsrom. Målene er såpass runde. Den friheten har vi som friskole utnyttet. Vi legger for eksempel større vekt på bibelkunnskap, sier Monsen.

Mobbing
Idet kunnskapsministeren skal videre til «Saman mot mobbing-konferansen», kan han røpe at Regjeringen også vil være sammen mot mobbing.

− Vi vil komme med et stort lovforslag som skal beskytte barn mot mobbing. Det vil bli bevilget penger til forskjellige tiltak, sier Røed Isaksen til sambåndet.no.

Kul minister
På gårdsplassen er tre jenter i femte klasse klare i sin dom etter det fine besøket.

− Han var kul, synes Alexandra Sannarnes.

− Det var gøy. Han var morsom. Han sa at «Jeg er ikke bergenser på grunn av jakken». Han hadde ikke regnjakke på seg, sier Teodora Radulovic.

− Han var grei, sier Margrethe Ruud.

 

 

 

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.