Opplevde Billy Graham i Oslo
Nå gledet Tordis Langlo seg til å høre sønnen. – Vi regner med det blir oppbyggende og bibelsk.
– Jeg hørte Billy Graham da han talte på Bislet. Det var fint, sier Tordis Langlo (77). Sammen med Live Jøril Nordberg var hun i Oslo Spektrum på lørdag for å høre Franklin Graham tale.
– Vi regner med det blir oppbyggende, positivt og bibelsk. Jeg synes det er flott med slike evangeliske møter, sier Langlo som kommer fra Sunnmøre men har bodd i Oslo i mange år.
Live Jøril Nordberg har ikke sett Billy Graham live, men gledet seg også til å høre sønnen tale i Oslo.
– Jeg ønsker å styrke troen min. Jeg tror Franklin Graham blir interessant å høre på, sier hun.
Det var 4350 personer til stede lørdag kveld ifølge arrangørene. Oslo Spektrum har ifølge egne nettsider plass til 10 500 inkludert ståplasser.
– Håper han ligner faren
Elin og Per Oterhals fra Gjøvik kom til Oslo sammen med et helt busslass fra Raufoss.
– Vi håper han ligner på faren sin, sier de om kveldens hovedtaler før festivalen starter og legger til:
– Vi håper å få frisk forkynnelse til oppbyggelse og fornyelse. Det er det Norge og Oslo trenger.
Ingen av de gjestene KPK snakket med før festivalstart, hadde invitert med seg ikke-troende venner.
Lovsang og konserter
Blant de yngre gjestene KPK snakket med, var lovsangen og konsertene et like stort trekkplaster som kveldens hovedtaler.
– Jeg kjenner ikke veldig til Franklin Graham, men har hørt mye om faren hans. Vi gleder oss særlig til å høre For King and Country, forteller Helene Acapulco-Domingo (33).
Hun var på Håpets festival med en gjeng fra den internasjonale menigheten i Filadelfiakirken i Oslo.
– Vi er spente på å møte Gud og se hvordan han beveger her i Norge, sier hun.
Elisabeth Olsen (37) hadde invitert med seg venninnen Marielle Pischedda (30).
– Jeg elsker kristne arrangementer og prøver å støtte opp om de som er her. Jeg håper jeg blir oppbygget og inspirert og føler ånden, sier Olsen.
Venninnene forteller at de ikke har noe forhold til Franklin Graham annet enn at de har hørt om faren hans.
– Jeg har hørt om bandene, da, sier Olsen som kommer fra Sandvika og er medlem av Jesu Kristi kirke.
Kontroversiell
Det har vært noen kontroverser rundt Franklin Grahams norgesbesøk, og flere av festivalens samarbeidspartnere trakk seg i vår grunnet Grahams uttalelser om muslimer i forbindelse med Trump-administrasjonens omstridte innreiseforbud.
Men ikke alle er negative til Grahams Trump-støtte.
– Jeg har hørt at han er profilert i USA i forbindelse med valget og synes det er OK å høre at den kristne grasrota har manifestert en kristen president gjennom Donald Trump. Graham har vel vært en av de som har formidlet de verdiene. Det tror jeg vi trenger i Norge også, sier Karl Anders Holme like før festivalen starter.
– Det er en stor kristen event. Jeg er opptatt av at evangeliet om Jesus må vinne fram i kulturen vår i 2017. Dette er en gigantisk greie som det er interessant å få med.
Synd og håp
– Denne festivalen arrangerer vi fordi vi ønsker å formidle at det finnes håp for alle mennesker, sa komitéleder Sten Sørensen i sin åpningstale.
– Vi som arrangerer dette, tror på håpets Gud. Bibelen gir oss håp, og Jesus Kristus er verdens håp! Dette er noe som angår alle mennesker, derfor er festivalen nettopp for deg, sa Sørensen.
Etter musikk fra Audun Rensel, The Afters, David André Østby med band, Tommy Coomes band, et video-vitnesbyrd fra Andreas Håtveit, en video med Billy Graham og kollekt kom Franklin Graham på scenen. Han baserte talen sin rundt lignelsen Jesus forteller om den bortkomne sønnen.
– Vi er alle syndere, sa Graham og nevnte både løgn, homofili og abort som synder Gud ville gi tilgivelse for dersom man ville omvende seg.
– Dersom du ønsker å vende om og vil ha visshet om at Gud har tilgitt deg, kan du komme frem til scenen, så skal jeg be for dere, sa Graham mot slutten av talen sin. KPK
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!