FORSIDEBILDE: Fornann i Randesund Indremisjon, Inge Liene, ledet innvielsesmøtet. BILDET OVER: Søndag starter Frikstad bedehus med Awana, og innvielsesmøtet ble avsluttet med en forsmak.

Innviet doblet bedehus

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

KRISTIANSAND: – Dette skulle Konrad ha opplevd!

En overveldet Birgit Landro ønskes, i likhet med alle andre, velkommen av ungdommer som «tar bølgen». Birgit forteller at Frikstad bedehus etter hvert ble det åndelige hjemmet til predikantekteparet.

– Etter mye reising var det veldig godt å få en fast plass å gå, sier enken etter ImF-forkynner og bokhandler Konrad Landro. 

Ferdig

Lørdag ettermiddag var det klart for innvielsesmøte for nye Frikstad bedehus, eid av Randesund Indremisjon. 390 sitteplasser betyr mer enn en dobling av de 180 stolene det var plass til før utvidelsen. 1400 kvadratmeter større er bedehuset blitt. Mellom 200 og 250 av plassene var fylt da innvielsesmøtet startet kl. 16, og enda flere møtte fram til kveldsmøtet kl. 19.30. En god del gikk dermed glipp av det bugnende koldtbordet mellom de to møtesamlingene. 

Terje Widding (t.h.) var en av den som fikk blomst for dugnadsinnsats av Arne Sodefjed fra byggekomiteen.

Arne Sodefjed fra byggekomiteen kunne fortelle at – bortsett fra noen få detaljer, er nybygget ferdig. I tillegg er det gamle bedehuset og barnehagen totalrenovert. Investeringen på selve bedehuset ser ut til å lande på 18 millioner kroner. Forsamlingen har per i dag fått inn 10 millioner kroner til finansieringen.

– Dette er en stor dag for forsamlingen. Vi har nådd målet, sa Sodefjed. 

Historien

Da lære.- og hyrderådet sto for selve innvielsen av det nye bedehuset med skriftlesing og bønn, var det med et godt grep rundt en bibel fra 1867. Denne Bibelen er dermed eldre enn det første bedehuset på Frikstad, som ble bygd i 1888. Da det ble revet i 1980, sto første byggetrinn av nytt bedehus klart. Det ble utvidet i 1990 og 2003 – og er altså blitt dobbelt så stort nå.

Arne Sodefjed kunne forrtelle at det var årsmøtet i 2015 som tok beslutning om utvidelsen som altså ble innviet  helgen. Forutsetningen for oppstart var at det kom inn minimum 5 millioner kroner, et mål som var nådd innen utgangen av 2016. I januar 2017 startet graving og sprenging, og bygget var under tak til sommeren samme år. 

Dugnad

– Ca. 6650 dugnadstimer er registrert, sa Arne Sodefjed, med antydning om at det var lagt ned enda flere timer. Sodefjed ble grøtet i målet og måtte opp med lommetørkledet da han skulle takke de som hadde vært aller ivrigst.

– Snekker- og malearbeidet er gjort på dugnad, og det har spart oss for mye penger. Mange unge har deltatt, og det lover godt, sa Sodefjed.

Forsamlingen har tatt i bruk lånte lokaler i både Kringsjå skole og kommunehuset på Frikstad i byggeperioden. Gleden var merkbar over nå å kunne samle virksomheten igjen.

Pionerer

De som møtte fram til innvielsesmøtet, ble ønsket velkommen av en ungdomsbølge.

Mange ville komme med en hilsen under innvielsesmøtet. Leder for kretsstyret i ImF Sør, Tommy Greibesland fra Byglandsfjord, knyttet an til den store dugnadsinnsatsen: – Huset er gjennom dette blitt en del av mange av dere, sa han.

Forsamlingen på Frikstad bedehus er den største forsamlingen i kretsen ImF sør som kun springer ut av indremisjonen.

– Dere er pionerer i indremisjonen, tidlig ute med både dåp, konfirmasjon og vigsel. Dette blir lagt merke til, sa Greibesland.

På vegne av Indremisjonsforbundet minnet medieleder Petter Olsen om at lekmannsforkynnelsen henter sitt utgangspunkt og berettigelse fra apostelen Peters ord om det allmenne prestedømme.

Nabomenigheter

Kanskje så mange som 250 stk. var til stede under innvielsen.

Eivind Martinsen, sokneprest i Randesund menighet et par steinkast i luftlinje fra bedehuset, ble for anledningen introdusert som «sokneprest i Randesund Indremisjon», noe som naturlig nok ble til allmenn munterhet. Martinsen, med lang erfaring fra Flekkerøy bedehus, tok det nok ikke så tungt. Han gjorde et aldri så lite poeng av at han ikke hadde med seg prestekragen i dag, verken rundt halsen eller i blomstervalget.

– Jeg er her i dag for å gratulere dere og ønske dere Guds velsignelse, sa han.

Pastor Trine Syvertsen fra Randesund frikirke understreket at selv om bygget var blitt flott, er det innholdet som teller.

– Indremisjonen har det flotte mottoet «Med Guds ord til folket». Dere er blant dem som deltar i det, og målet må være at nye skal høre Guds ord, sa Syvertsen.

Awana

Stein Bjørkholt er hovedpastor i Ytre Randesund misjonskirke. Han hentet et bilde fra byggeprosessen:

– Kanskje er det ennå noe å flikke på med nybygget, men det vi tror på, der er alt ferdig, understrøket Bjørkholt.

Innvielsesmøtet ble avsluttet med at en stor flokk barn og unge og lederne deres, kom togende inn og fylte podiet med sang.

Søndag kl. 11 starter de med Awana. Framtiden synes sikret på Frikstad bedehus.

Slik ser nye Frikstad bedehus ut fra nedsiden.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.