Atle Våge mener det er viktig med en organisasjon som kan snakke gjenbrukbutikkenes sak. Her fra åpningen av gjenbruksbutikken i Straume Forum. FOTO: BRIT RØNNINGEN

Gjenbruksbutikker forenes

Gjenbruksbutikker har fått sin bransjeforening, og Indremisjonsforbundet er med fra starten.

20. mars ble foreningen Omatt, en bransjeforening for ideelle gjenbruksaktører, stiftet i Oslo. Formålet er å være en nasjonal interesseforening som skal fremme frivillige/ideelle gjenbruksaktørers interesser overfor myndigheter og statlige etater og inngå samarbeidsavtaler med disse til beste for medlemmene.

Seks organisasjoner var representert på stiftelsesmøtet og er medlemmer av Omatt: Erikshjelpen, NLM Gjenbruk, Galleri Normisjon, Indremisjonsforbundet, Maritastiftelsen, NMS Gjenbruk og Stiftelsen Reto for Håp. Lillian Dombestein fra Galleri Normisjon ble valgt som styreleder i Omatt.

ImF driver seks gjenbruksbutikker med en sammenlagt omsetning på 3,79 millioner kroner og et resultat på 1,52 millioner kroner.

‒ Det er viktig med en slik organisasjon som kan snakke ideelle gjenbruksbutikkers sak overfor de lovgivende myndighetene, sier Atle Våge, kontaktperson for ImF Straume Gjenbruk, til Sambåndet.

Han påpeker at det er en utfordring for de ideelle gjenbruksaktørene at de ikke er kommersielle aktører, men at de likevel har de samme betingelser som kommersielle aktører.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.