Illustrasjon: Skjermdump fra Netflix

Trosser boikott-ønske – viser israelsk serie

Strømmetjenesten Netflix har nå lansert sesong 2 av den israelske spenningsserien "Fauda".

Fra 24. mai har det vært mulig å se sesong 2 av serien som handler om agentene i spesialenheten Mista’arvim som forkledt som arabere jager Hamas’ verste terrorister i Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza. Serien har klart det kunststykke å bli populær blant både israelere og palestinaarabere.

Oppfordret til boikott

10. april rapporterte avisen Dagen at BDS-bevegelsen (boikott, deinvestering og sanksjoner) i USA la press på Netflix om å droppe serien. BDS mener «Fauda» (som er arabisk for kaos) har et «rasistisk propagandainnhold, til støtte for den israelske okkupasjonshæren, og er fiendtlig til vårt folk og dets frigjøringsprosess». I et innlegg gjengitt i Jerusalem Post, het det videre: «Hvis dere ikke slutter å sende serien, vil dere åpne Netflix for ufrivillig grasrotpress og mulig juridisk ansvar». 

Mer enn 50 Hollywood-produsenter gikk ut mot denne boikott-oppfordringen. I et brev til innholdssjef Ted Sarandos i Netflix kalte de BDS-utspillet for et «åpenbart forsøk på sensur». 

«Oppsiktsvekkende»

Aftenpostens anmelder Asbjørn Slettemark skrev i fjor blant annet dette om første sesong: «Det mest oppsiktsvekkende med Fauda som også har gjort serien til en suksess i både Israel og etter sigende de okkuperte områdene, er at den fordeler skjermtiden likt mellom israelske soldater og Hamas. Serien bretter ut komplekse karakterer, og skillelinjene mellom forsvarende soldater, hellige frihetskjempere, slemme okkupanter og onde terrorister hviskes bort».

Nå er altså sesong 2 tilgjengelig på Netflix.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.