NYVALGT: Fra venstre: Knut Espeland, Robert Mulelid, Raymond Bjuland, Håvard Måseide, Reidar Bøe (1.vara), Kjartan Urangsæter Åsebø, Lars Stensland og Thor Fremmedgård. FOTO: Kjetil Vatsøy/NLM

ImF-innslag i NLMs hovedstyre

OPPDATERT Forsamlingsleder Lars Stensland i Vea bedehusforsamling, som er tilsluttet både ImF og NLM, er valgt inn i NLMs hovedstyre.

Norsk Luthersk Misjonssambands generalforsamling valgte torsdag fire medlemmer til hovedstyret.

De fire valgte styremedlemmene er:

Håvard Måseide (39), som var nestformann i hovedstyret i sist periode, Raymond Bjuland (53), som har vært 1. vara i sist periode, Lars Stensland (38) og Robert Mulelid (48).

Sistnevnte var i utgangspunktet foreslått som kandidat til varamedlem, men gjennom benkeforslag ble han med i valget til fast plass i hovedstyret, ifølge avisen Dagen.

På spørsmål fra Sambåndet om hvordan det blir å sitte i hovedstyret i NLM når han er forsamlingsleder i en forsamling som er tilsluttet ImF, svarer Stensland:

Jeg er med i en forsamling som er tilknyttet både ImF og NLM og ansatt i NLM, og ser derfor ingen problem med å sitte i hovedstyret i NLM.

‒ Hva tenker du om fusjon mellom ImF og NLM?

Jeg har registrert at noen snakket om det og spådd om det i media. For oss i Vea bedehusforsamling fungerer det veldig bra å være tilsluttet både ImF og NLM, sier Stensland.

I tillegg sitter Knut Espeland, Kjartan Urangsæter Åsebø, Thor Fremmedgård og Reidar Bøe (1.vara) i hovedstyret.

Av de åtte som opprinnelig stilte til valg, var tre kandidater ansatte i NLM. Dette skapte ifølge Dagen reaksjoner på generalforsamlingen, og det ble advart mot å velge slik at flertallet i styret var ansatte.

NLMs generalforsamling valgte til slutt kun én av de ansatte kandidatene inn i hovedstyret.

Hovedstyret konstituerer seg selv. Raymond Bjuland fra Nærbø ble valgt til ny formann. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.