VANT: Vinnerne av Norli Junior Lesekonkurranse, 4. klasse ved Danielsen Sotra. Foto: Elisabeth Nesse Ulveseth

Leste seg til dobbeltseier

I det siste har det gått mye i lesing i 4. klasse på Danielsen Sotra, så mye at de er øverst på topplisten over antall sider lest pr elev.

‒ Jeg er helt imponert over innsatsen. All ære til elevene, sier kontaktlærer for 4.klasse på Danielsen Sotra, Yngvild Egeland Tørnby, til sambåndet.no.

Flest sider
Elevene hennes har vunnet Norli Junior Lesekonkurranse 2018, en landsomfattende konkurranse for barneskoler som gikk 15. september til 31. desember.

Det er om å gjøre å lese mest mulig. Barna registrerer hva slags bøker de leser og hvor mange sider de leser. Så beregner en hvor mange sider lest det blir pr elev. Den klassen som har flest sider pr elev, vinner. Hele 20.264 sider klarte elevene i 4. klasse på Danielsen Stora å lese pr elev. På andre plass kom 3. klasse på samme skole, og de klarte 19.543 sider pr elev.

Lesetrening
‒ De har vært utrolig flinke å lese, både på og utenom skolen. De har lest mest utenom skolen, men de har også fått lese i norsktimene. Til og med i juleferien leste de mye, forteller Egeland Tørnby.

Lesetrening inngår som en del av norskopplæringen, så kontaktlæreren har ingen problemer med å forsvare at noen timer blir brukt til lesing.

Motiverende
Hvordan har dere klart å få elevene til å lese så mye?

Dette er elevenes fortjeneste. Vi har forsøkt å motivere dem, men de har gjort jobben. 3. og 4. klasse har pushet hverandre. Før 31.12. var det veldig jevnt mellom dem.

‒ Hva betyr det å vinne Lesekonkurransen i sin klasse?

Det er veldig gøy, og det motiverer dem til å lese. De ser at det gir resultater, og vi ser at lesegleden, lesemotivasjonen og lesehastigheten øker, sier kontaktlærer Yngvild Egeland Tørnby.

Premien er en pokal, kake og gavekort på 3000 kr på Norli, og alle elever som har lest minst 3000 sider, får medalje.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.