HOVUDTALAR: Homofile David Bennett har valt å leva i sølibat etter at han blei kristen. FOTO: Skjermdump frå BBC-dokumentaren "Young, gay and Christian"/KPK

Homofil velger å leve enslig

Laget har invitert David Bennett, en homofil mann som har valgt å leve i sølibat etter at han møtte Jesus, som hovedtaler til Filosofiuka.

Hver sommer arrangerer Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget) Filosofiuka, en uke hvor «unge voksne samles i fri natur til spennende, god undervisning om filosofi, teologi og vitenskap, gode samtaler, lavere tempo, tid for stillhet, tanke og tidebønn». 

I år er tema seksualitet og identitet, og Laget melder på sin Facebook-side at australske David Bennett er hovedtaler.

Bennett tar doktorgrad i teologi og etikk på Oxford, har vært med på BBC-dokumentaren «Young, Gay, Christian» og har skrevet boken «A War of Loves».

Møtte Jesus

Han trodde at han var diskvalifisert fra Guds kjærlighet på grunn av sin seksualitet, og han så kristendommen som en fiende av frihet for LHBT-folk (LHBT står for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Tidlige erfaringer med fordommer og motstand styrte hans ønske om å bli en anti-kristen homofili-aktivist. Så kom Jesus inn i livet hans på en svært uventet måte og førte ham ned en sti han aldri ville ha forestilt seg eller spådd.

I dag lever han i selvvalgt sølibat og tenker at vi må ta et steg tilbake og tenke dypere om de større spørsmålene om identitet, seksualitet og kjærlighet, for å skape bedre samtaler om disse temaene.

Filosofiuka er for unge nysgjerrige i alderen 18 til 35 år og arrangeres på Havglimt leirsted 29. juli til 4. august. Utenom Bennett er Martin Jakobsen bekreftet som taler. Han er nettopp ferdig med en religionsfilosofisk doktorgrad hvor han har skrevet om moralsk realisme og Guds eksistens. KPK

Les også: Dei som riv ned (om Pride-bevegelsen)

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.