KOR: divisi ledes av dirigent Jostein Myklebust, ytterst til høyre i første rekke. FOTO: PRIVAT

Divisi til Rogaland

Divisi besøker Sør-Rogaland denne helgen. "divisi-kveld" i Ålgård kirke der menigheten inviteres til fellesskap i sang og musikk, er en av programpostene.

En av verdens fremste jazzpianister, Tord Gustavsen, blir å høre i St Petri kirke fredag 20. september. Sammen med koret divisi, Stavangermusiker Eddie Andresen på slagverk og saksofonist Runa Husøy fremfører han sin egenkomponerte «Åpne hjerters messe».

Mange kjenner Tord Gustavsen fra hans tidligere besøk i St Petri der han har invitert til Lysvesper eller med den utsolgte suksessen under årets Maijazz da han samarbeidet med Sigvart Dagsland. 

«Åpne hjerters messe» ble opprinnelig skrevet som bestillingsverk til Nidaros Domkor og urfremført i Nidarosdomen i 2013. Siden har den blitt fremført ved noen få anledninger i Oslo og på Vestlandet, men dette blir første gang i Stavanger.

Selv beskriver Tord Gustavsen messa som «en liturgisk kammergospelmesse». Musikken spenner fra det stillferdige og meditative til kraftfulle mektige korharmonier og lekende improvisasjoner fra musikerne.

-En stemningsfull reise der mennesket får mulighet til å finne ro og være tilstede i øyeblikket, loves det i en pressemelding fra divisi.

Divisi består nå av 47 sangere fra hele landet og møtes fem helger i året til øvinger og konserter. 11 plateutgivelser og over 350 konserter har det blitt opp gjennom korets 35 år lange historie.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.