SEMINAR: Daglig leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, er en av dem som skal holde seminar på konferansen. FOTO: ImF Media arkiv

1300 vil gi Jesus videre

Mange ungdommer tar ikke med seg sin kristne tro inn i voksenlivet. I helgen samles 1300 unge og voksne fra hele landet for å forsøke å motvirke frafallet.

Den tverrkirkelige konferansen Gi Jesus videre samler folk fra hele landet i Kristiansand fra fredag til søndag. Frikirkelig Barne- og Ungdomsunion (FBU) står som arrangør i et samarbeid med 16 andre kristne organisasjoner. Awana Norge, som er en avdeling i Indremisjonsforbundet, er en av dem.

Daglig leder i Awana Norge, Anne Lene Otterøen, har følgende tema: «Hvordan kan barn og unge lære å kjenne, elske og tjene Jesus – og få en tro som varer?» Fredheim-pastor Runar Landro har temaet «Fra uforpliktende snakk til forpliktende handling». Også Jorunn S. Djupvik deltar. Søndag kan deltakerne se Awana i praksis ved å delta på gudstjeneste i enten Sogndalen frikirke eller Østsida frikirke.

Konferansen holdes i pinsemenigheten Filadelfias lokaler, Q42, og arrangørene ønsker å ta tak i frafallsstatistikkene blant unge kristne. «Det vil vi gjøre ved både å bevisstgjøre, motivere og gi kunnskap til dem som er ledere i menighetene våre, på alle nivåer, fra de yngste til de eldste», står det i en melding. Gi Jesus videre er ment å bidra til en sterkere forbindelse mellom menighet og hjem, troslivet og hverdagen.

Arrangørene tror denne konferansen vil bli oppfattet som annerledes enn de fleste andre konferanser som handler om ungdom og tro. Omkring 40 ulike aktører skal ha stand og presentere sine ressurser til bruk i trosarbeidet i hjem og menighet.

«Vi tror at dette kan bli begynnelsen på en stor snuoperasjon når det kommer til statistikker», står det i meldingen. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.