OMKRANSET: Medstudenter fra Bildøy Bibelskole fylte benkeradene langs veggene i den vakkert pyntede kirken. Studentene bidro sammen med staben med sang under begravelsen. Foto: Vilhelm Viksøy

Fullsatt kirke tok farvel med Håvard Jonassen (22)

Bibelskolestudenten som døde under skoletur til Israel, ble torsdag 21. november gravlagt fra Fana kirke i Bergen.

BERGEN: Bakken opp Fana kirke er lang og bratt, og kanskje ekstra lang for mange denne dagen. Den gamle steinkirken på toppen har røtter tilbake til 1200-tallet og har vært gjenstand for både forfall, gjenreising og flere ombygginger. Der den ligger på høyden, voktende over tusenårsstedet i Bergen, vitner den både om historiens endring og fasthet.

Torsdag formiddag vitnet den også om livets skjørhet. På den siste dagen under årets Israelstur for Bildøy Bibelskole ble studenten Håvard Jonassen rammet av en badeulykke. I en uke kjempet legene ved sykehuset i Afula for å berge livet hans, men tirsdag 12. november gav de tapt. Håvard Jonassen ble erklært død, 16 dager før han skulle feire sin 23 fødselsdag.

UNG FORSAMLING
I dag er det tid for begravelse, torsdag 21. november kl 1200. Allerede lenge før seremonien skal starte er det folksomt på kirkebakken. Når dørene åpnes halv tolv, fylles de 450 sitteplassene raskt, og mange måtte følge gravferden via tv-overføring til menighetssalen like ved.

Folk i alle aldre har møtt opp, og naturlig nok en stor andel unge, blant andre mange tidligere medelever fra Kongshaug musikkgymnas. Nåværende medstudenter fra Bildøy bibelskole, alle med røde roser de bærer med seg, sitter på benkeraden langs kirkeveggen og omkranser på den måten hele kirkesalen.

LIVSGLEDE
I løpet av den timeslange seremonien tegnes et bilde av en livsglad Håvard; En ung mann som var glad i musikk, mennesker, det kristne fellesskapet, naturen og Jesus. Ikke så ulikt beskrivelsen han selv hadde skrevet på sin Facebook-profil; «Et Guds barn som søker sannhet, spennende samtaler og utsikt fra høye fjelltopper».

Seremonien ble ledet av Johannes Selstø, tidligere forsamlingsleder i Betania misjonsforening i Trondheim der Håvard var aktiv mens han studerte i byen. Flere nåværende og tidligere medstudenter bidrog også med både sang og tekstlesing.

Gravferden ble avsluttet med minnestund på Bildøy Bibelskole for alle som hadde anledning.
Familien og skolen ønsket at innholdet i minnestunden skulle bevares hos de frammøtte, og at mediene ikke var til stede her, noe Sambåndet naturlig valgte å respektere.

HIMMELHÅP: Tonene fra «Deg være ære» fulgte kisten til Håvard på vei til siste jordiske hvilested. FOTO: Vilhelm Viksøy

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.