FORSAMLINGSLEDER: Bjarne Notland skal begynne som forsamlingsleder i Salem i Mosterhamn. FOTO: Privat

Var selv den han lette etter

Bjarne Notland har jobbet for at forsamlingen Salem i Mosterhamn skal få forsamlingsleder, men han tenkte ikke at han selv skulle gå inn i den stillingen.

Da Sambåndet i februar spurte styreleder Arne Johan Borgemyr i Salem hvordan det gikk med deres jakt på en forsamlingsleder, fortalte han at det var kommet inn én søknad da søknadsfristen var gått ut 7. januar. Bjarne Notland var den ene søkeren, og han har nå fått stillingen og vil begynne den 1. august i 50% stilling.

Stabil
I flere år har Notland vært med styret i Salem, og han har vært med å jobbe for at forsamlingen skulle få forsamlingsleder. Salem er tilknyttet Indremisjonssamskipnaden (IMS).

– Vi trenger noen som kan være mer stabil enn styret og frivillige og som kan bidra til at vi får kontinuitet, forklarer Notland før han legger til:

– Men jeg har ikke sett meg selv i den stillingen.

Disippeltrening
– Hva var det som fikk deg til å søke på stillingen likevel?

Han må bruke litt tid på å svare, for det er en lengre historie som ligger bak og som må fortelles. Det begynte med at han og kona og deres fire barn fra september i fjor til februar i år var på disippeltreningsskole på Hawaii og misjonsreise i USA for Ungdom i Oppdrag.

Mens vi var der, fikk vi undervisning i hvordan høre Guds stemme. Jeg følte at jeg kanskje skulle søke på stillingen, men jeg var usikker på om jeg passet til den. Et viktig råd vi fikk, var at vi ikke skulle hoppe på det første og beste og tro at det var fra Gud, sier Notland.

Derfor bestemte han seg for at han ikke skulle snakke om det til noen. Så fikk han en tekstmelding fra moren hvor hun nevnte stillingen og skrev at hun syntes han skulle søke.

Overraskelse
Da jeg snakket med henne i telefonen ved en senere anledning, spurte hun plutselig: «Har du lest meldingen?» «Ja», svarte jeg, «Det har jeg». Kona spurte hva slags melding min mor snakket om.

Da Notland viste meldingen til kona, fikk han seg en overraskelse.

Hun sa at hun tidligere på dagen hadde lest om stillingen på Facebook, og at hun – da hun senere var ute og jogget – tenkte at kanskje jeg skulle søke stillingen. Dermed ble det til at jeg søkte, og da søknadsfristen var gått ut, var det altså bare én søker, og det var meg.

Potensial
Opprinnelig kommer Bjarne Notland fra Stord, men han har bodd på Moster siden 2013 og jobber i dag i IT-selskapet i Cognizant.

– Hva slags forsamling er Salem?

Salem er en forsamling med mange barnefamilier og mange eldre. Vi fikk nytt bedehus i 2012 og har masse potensial og ressurser og god kontakt med bygda. Hver onsdag har vi myldredag hvor det er middag, andakt og aktiviteter. Der kommer folk som ellers ikke kommer på bedehuset.

Nå ut
– Hva vil være viktig for deg som forsamlingsleder i Salem?         

Det er viktigste er at vi kjenner Jesus, bare sånn kan vi nå ut til flere. Som kristne handler det ikke om å tilhøre en religion, men om å være i en relasjon med Gud. Vi må gjøre disipler av de vi har, slik at vi alle kan nå nye. Vårt oppdrag er ikke å drive forsamling, men å gjøre disipler. Vi må komme dit at vi ikke kan la være å fortelle om det vi har sett og hørt.

Notland fremholder særlig barnefamiliene i forsamlingen.

Vi som er foreldre og besteforeldre, har et grunnleggende kall om å lære våre barn å kjenne Gud. De viktigste disiplene er de som sitter hjemme rundt kjøkkenbordet. De fleste i Norge som kjenner Jesus, har blitt kjent med Han hjemme, og det er lettere å nå dem der. Men vi må selvsagt ikke stoppe der, også naboer, venner og bekjente, sier Bjarne Notland.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.