BOK-REDAKTØR: – Spørsmålene i boken er valgt utfra ting som er kommet opp på grille-en-kristen-arrangementer, forteller redaktør Jon Håversen. FOTO: KPK  

Tar unges spørsmål på alvor

I 2017 kom «Grill en kristen» ut på Veriats forlag. Nå er oppfølgeren kommet, og der blir en kristen grillet om de vanskelige tingene i Bibelen.  

 ‒ Da vi ga ut «Grill en kristen», ble den veldig populær. Vi har solgt 8000 eksemplarer av den. Nå ønsket vi å lage en oppfølger hvor vi tar for oss konkrete spørsmål om Bibelen, sier redaktør Jon Håversen til Sambåndet. 

Spørsmål 

I «Grill en kristen om Bibelen» har man valgt å gå gjennom 22 spørsmål om Bibelen, og ulike bidragsytere forsøker å svare. Spørsmålene er delt inn i tre kategorier; Bibelens relevans, Bibelens troverdighet og Bibelen og moral.  

‒ Vi stiller spørsmål som: Er Bibelen kvinnefiendtlig? Står skapelsesberetningen i motsetning til vitenskapen? Spørsmålene er valgt utfra ting som er kommet opp på grill-en-kristen-arrangementer, forteller Håversen. 

Viktig 

‒ Hva vil dere med boken? 

 Vi har en klar overbevisning om at unge menneskers spørsmål er viktige. Derfor vil vi oppfordre til å stille spørsmål også om tabuer og til å ta egne og andres spørsmål på alvor og lage en kultur hvor det det er OK å stille spørsmål. Svarene vi kommer med, er en begynnelse. De er lange nok til ikke å være overfladiske og korte nok til å være «to the point». Man kan selv jobbe videre med spørsmålene. 

Ressurs 

«Grill en kristen om Bibelen» er et felles prosjekt hvor ImF-Ung sammen med andre er med som utgiver. 

 En grunn til at vi sa ja til å bli med, er at boken tar opp Bibelens troverdighet, og det er noe vi er opptatt av. Vi bygger på Bibelen. Så dette går inn i det ImF-Ung står for. Og det er viktig å gi gode svar til ungdom, sier daglig leder Andreas Evensen i ImF-Ung.  

 Har ImF-Ung tenkt å bruke den? 

 Vi har kjøpt 100 eksemplarer for å gi til medarbeidere og selge på Lyngdal Bibelcamp. Vi vil promotere den. På vår arbeidersamling Equip i august vil generalsekretær Karl Johan Kjøde i Laget undervise i tematikken. Boken kan være en ressurs i ungdomsarbeidet, sier Andreas Evensen.

Først publisert på ImF-Ung-sidene i Sambåndet nr. 06-07/20. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.