DATA: Konferanseappen Meet316 er nå også godkjent i Google Play. Her i bruk på Lyngdal bibelcamp. FOTO: PETTER OLSEN

Appen har fått «lappen»

Den ImF-utviklede konferanseappen Meet316 får nå flere bruksområder.

Klokken 01 natt til tirsdag 11. august fikk Erik Furnes beskjeden han hadde ventet lenge på: Meet316 var godkjent for nedlasting også via Google Play, der de med Android-telefoner henter appene sine fra.

– Android-installasjonen var det som var tyngst å få til, konstaterer Furnes overfor Sambåndet, som velger å spare leserne for de tekniske irrgangene.

Økt bruk

Appen som reddet 2020-sesongen av Lyngdal Bibelcamp, ble godkjent for App Store bare få dager før campingsesongen startet. De som har telefoner med operativsystem fra Apple (IOS), har dermed lenge kunnet laste appen ned som vanlig – og motta oppdateringer av den. Android-installasjon måtte først skje ad omveier, men er altså nå tilgjengelig på ordinært vis.

– Den første tiden var det veldig sårbart, fordi mye må utføres av meg. Men nå har det meldt som en person vil hjelpe meg, forteller Furnes.

Forsamlinger

– Det kommer nå stadig flere henvendelser også fra forsamlinger om å ta appen i bruk, sier Furnes.

Når det gjelder bruk i forsamlinger, har den dataingeniørutdannede generalsekretæren jobbet mye med at brukerne selv skal kunne legge inn sine arrangement. Den funksjonaliteten kom på plass i slutten av august. 

I forbindelse med møter kan en registrere egen familie, reservere plass i et arrangement, også for venner som ikke har appen, og sjekke inn selv ved inngangen til arrangementet. For å laste ned et arrangement som er tilgjengelig i appen, må man få en kode fra arrangøren.

Appen er gratis for brukere og forsamlinger, men organisasjoner/kirkesamfunn må betale for drift.

– NLM og Normisjon har anbefalt Meet316 overfor sine forsamlinger, forteller Furnes.

Større enn tenkt

Appen som opprinnelig bare var ment til bruk for ImFs lederkonferanse, har – på grunn av smittevernreglene som følger koronapandemien – blitt et mye større prosjekt enn opprinnelig tenkt.

– Det har utviklet seg til å bli ganske stort, sier Furnes selv.

Bibelcampen

Før oppstart av Bibelcampen deltok noen titall frivillige på en «stresstest» av appen for å sjekke om den kunne håndtere mange innlogginger på én gang.

– Driftsstabiliteten under Bibelcampen var god. Det var én driftsstans, men etter en times tid var det løst, påpeker Furnes.

  1. juli kunne generalsekretæren rapportere på Facebook-profilen sin om brukstallene for Bibelcampen:

– 1232 personer lastet ned og brukte appen selv

– Det var totalt 382 møter/måltider/aktiviteter

– Det var 21.415 innsjekkinger ved hjelp av familie-reservasjon

– Det var 2752 innsjekkinger ved hjelp av venne-reservasjon.

Overfor Sambåndet oppsummerer Erik Furnes erfaringene som app-utvikler slik: – Det har vært masse arbeid – og kjempegøy – men uten en tålmodig og positiv kone hadde det nok ikke gått!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.