Lachie McNicol inviterer til Oppdrift, læringsfellesskap for foreldre i Bedehuskirken. FOTO: Privat

Starter læringsfellesskap for foreldre

Nå skal foreldre i Bedehuskirken få hjelp i rollen som trosformidler og åndelig veileder for sine barn.

I fjor ble Lachie McNicol ansatt i Bedehuskirken med ansvar for å legge en plan for et læringsfellesskap for foreldre. Nå er læringsfellessakapet Oppdrift i gang med den første samlingen som begynte i går, 14. september, og avsluttes i kveld.

‒ Det tok litt tid før vi fant et navn som reflekterer foreldre sin rolle som åndelige ledere for sine barn. Oppdrift er en kraft som hjelper ting til å fly, og det er på en måte foreldre sin rolle. De skal være den oppdriften som setter barna i stand til å leve ut livet som etterfølgere av Gud, med kraft fra Guds ånd, sier McNicol til sambåndet.no.

Behov
I strateginotatet Scenario 2021 går det frem at Bedehuskirken ser behov for en helhetstenkning rundt disippelgjøring av barn fra 0 til 18 år, og at man som ledd i dette skal prioritere å starte et læringsfellesskap for foreldre. McNicol anslår at det er cirka 100 barn med i barnearbeidet i Bedehuskirken.

‒ Så dette er viktig, og det er mange som er klar og giret til å bli med i et slikt læringsfellesskap, sier McNicol.

Oppdrift
Oppdrift går over en periode på 18 måneder hvor deltakerne samles til 5 kveldssamlinger med undervisning, deling, planlegging og bønn. En samling består av 2 kvelder; mandag og tirsdag fra cirka 18:00-22:00. På hver samling vil erfarne ledere fra hele Norge undervise i et tema, som hvordan forholde seg til de ulike fasene ungene går igjennom, trosopplæring i hjemmet og sosiale medier. Den første runden, fra 2020 til 2022, vil være for foreldre som har barn i alderen 10-16 år og det vil være åpent for 50 stykker eller 25 par. Imellom samlingene vil deltakerne samles i smågrupper i hjemmene.

Ansvar
Hva vil dere med Oppdrift?

‒ Vi vil at læringsfellesskapet skal sette foreldrene i stand til å være åndelige ledere i hjemmet for sine barn. Noen tenker at det å gi troen videre til neste generasjon er kirkens ansvar. Kirken rolle er å støtte og hjelpe foreldrene som åndelige ledere for sine barn, men foreldrene har hovedansvaret for trosformidlingen til sine barn.

Er Oppdrift en forlengelse av læringsverktøyet Futurum?

‒ Den første runden er bare for Bedehuskirken på Bryne, men kanskje vi etter hvert kan spre det videre til andre menigheter, sier Lachie McNicol.

I Sambåndet som kommer ut 23. september, kan du lese mer om dette og andre tiltak og tanker om hvordan kristne kan bety noe for samfunnet rundt.   

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.