BRYNE: En glassfibermodell av en bil ble symbolet for ImF Rogalands "hjulemesse" i 2020. Her utenfor bedehuset Saron. ALLE FOTO: PETTER OLSEN

Messa fikk hjul å gå på

Seks rogalandsbedehus fra Sandnes i nord til Bjerkreim i sør fikk besøk av den rullende julemessa til ImF Rogaland.

BRYNE: Da den alternative julemessa ble oppsummert med en timelang direktesending på Facebook lørdag kveld, kunne kretsleder Torgeir Lauvås opplyse at det var solgt lodd på hovedtrekningen for 164.00 kroner.

– Det er vi kjempeimponert av, kommenterte en takknemlig Lauvås på direkten. 

Gjest

I tillegg kommer lynlotteri og gourmettrekningen, der premien var et middagsmåltid for 12 personer, samt salg av grøt og bakverk.

ImF Rogaland kunne for øvrig også by på en celeber gjest under denne sendingen, nemlig landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) fra Ålgård. Hun fortalte om egne bidrag til julemesser opp gjennom årene og understreket betydningen av dem både med tanke på å samle inn penger og å spre det glade budskap.

GJEST: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad kom med en hilsen til ImF Rogaland og Hjulemessa. FOTO: SKJERMBILDE FRA FACEBOOK LIVE

Logistikk

Hjulemessa var i det hele tatt et imponerende opplegg med logistikk noe i nærheten av et lite sirkus, med flere tunge tilhengere som gjorde tjeneste som salgs- og aktivitetsboder. I sentrum av det hele sto et hvitt telt der grøtsalget foregikk og folk også kunne søke ly for vær og vind, et vær som et øyeblikk på Bryne hadde teltet i knestående da et bardunfeste ga etter. Men resolutt inngripen fra håndfaste indremisjonsfolk hindret teltet fra å klappe sammen.

På Bryne, der sambåndet.no møtte fram, var det 57 personer som ble skrevet inn i koronamanntallet i løpet av den halvannen timen som var satt av før Hjulemessa rullet videre til neste stopp.

– Vi får det jammen til, konstaterte kretsformann i Rogaland, Egil Vigdel.

Og det har han helt rett i.

JULEGRØT: Ola Kalheim, til venstre, og Lars Andreas Olsen fikk solgt ut hele beholdningen med risengrynsgrøt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.