SMITTEVERN: Det blir ingen fysiske møter i ImF-sammenheng denne påsken. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

ImF sender ikke ut arbeidere i påsken

(Korona) I en periode fra og med 25. mars vil verken ImF sentralt eller kretsene sende ut arbeidere, være seg lønnede eller ulønnede. Årsaken er skjerpede smitteverntiltak.

Tirsdag 23. mars oppdaterte regjeringen gjeldende regler og anbefalinger for smittevern. De nye tiltakene gjelder fra og med torsdag 25. mars og «inntil videre». Innen 12. april skal det gjøres en ny vurdering av dem. Det er med andre ord ikke fastsatt hvor lenge denne perioden kommer til å vare.

Forskrift

Det som særlig berører virksomheten til indremisjonsfamilien, er noen av de forskriftsfestede reglene:

  • «Vi anbefaler at alle planlagte arrangementer avlyses.» – ImF og kretsene vil som konsekvens av dette ikke sende ut våre arbeidere – ansatte eller ulønnede – i den perioden disse reglene varer, uttaler generalsekretær Erik Furnes og kretslederne i et råd som onsdag ble sendt ut til lag, foreninger og forsamlinger.
  • Hvis arrangementer ikke kan utsettes, gjelder disse forskriftsfestede reglene:

– Innendørs tillates 20 personer på arrangementer med faste tilviste sitteplasser.

– Det blir tillatt med 50 personer i begravelser og bisettelser når det benyttes faste tilviste plasser.

Barn og unge

Om barn og unge under 20 år står det derimot dette i pressmeldingen fra regjeringen: «(…) kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om én meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.»

– Regjeringen skjermer altså fortsatt barn og unge. Dette understreker det vi før har gått ut med – at lagsvirksomhet for barn og unge også skal prioriteres i bedehusene, heter det i onsdagens korona-råd fra indremisjonslederne.

– Opponerende holdning

Overfor sambåndet.no bekrefter generalsekretær Erik Furnes at det er konkrete situasjoner som gjør at misjonslederne også finner det nødvendig å komme med en formaning. Det handler om udokumenterte uttalelser om vaksine og manglende bruk av munnbind. På lederplass i januar skrev Sambåndet om å være «edrue og vakne». 

– Vi registrerer at noen utviser en likegyldig – noen ganger også opponerende – holdning til smitteverntiltakene. Det mener vi er et dårlig vitnesbyrd som trosser ordene om å underordne oss myndighetene, understrekes det i brevet. Misjonslederne siterer første del av Rom 13:

Hver og en skal underordne seg de myndigheter han har over seg. For det er ikke øvrighet uten av Gud, men de som finnes, er innsatt av Gud. Den som setter seg opp mot øvrigheten, står Guds ordning imot. Men de som står imot, skal få sin dom.

– Dersom myndighetene diskriminerte kristne sammenlignet med andre i befolkningen, kunne vi eventuelt diskutere hvem en skal underordne seg. Men det er overhodet ikke tilfelle i denne situasjonen, fastslår Furnes og de regionale ImF-lederne.

Digitale møter

Dermed vil påskehøytiden komme uten organiserte møter i ImF-sammenheng.

– Vi gleder oss likevel over at flere har forberedt lokale tilbud, både for barn og voksne, uttaler misjonslederne.

På sambåndet.no vil det komme en liste over slike tilbud.

Påsken

Indremisjonslederne mener situasjonen med nedstengning «gir en genuin mulighet til å styrke det åndelige livet i hjemmet»:

– Vi ber om at Guds ord skal få en sentral plass i vårt liv denne påsken, og vi anbefaler familier med barn om å bruke dette påskeheftet, konkretiserer de – med referanse til en utgivelse fra ImF-Ung. 

lederplass i aprilnummeret i fjor avviste Sambåndet at det ikke skulle være mulig å feire nattverd i hjemmene. Om noen skulle ønske det i påsken, anbefaler misjonslederne å lese fra 1. Kor 11,23-26 og be «Vår Far» før selve nattverdsmåltidet og så be en takkebønn og gjerne også synge påskesanger sammen etterpå.

– Påsken 2021 kan for mange bli den vi husker aller best. På vondt, men også på godt, avslutter generalsekretær og kretsledere i ImF.  

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.