TVERRKIRKELIG: The Send Norway blir arrangert den 25. juni 2022 i Telenor Arena. Over 20 organisasjoner står bak invitasjonen. Foto: Magnus Løvrød, Ungdom i Oppdrag

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over. ImF-Ung er med.

The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019 med 58 000 deltagere. I februar 2020 samlet The Send 150 000 personer i Brasil.

Nå satser Ungdom i Oppdrag (UiO) på at pandemien, som satte en stopper for videre konferanser, snart er over, og de vil arrangere The Send i Norge den 25. juni 2022.

UiO har så langt fått med seg over 20 andre kristne aktører som samarbeidspartnere, som nå står bak invitasjonen til The Send Norway. ImF-Ung er blant disse.

– Vi vil mobilisere en generasjon unge kristne til å si «nei» til likegyldighet og passivitet og «ja» til engasjement i Guds rike, sier leder for Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, i en pressemelding.

Håper på tusenvis av deltakere

Hans Kristian Skaar, daglig leder i NLM ung, sier at det er mange ting som er krevende med samarbeid, men han tror det også åpner seg større muligheter for å bety en forskjell når så mange går sammen,

– Etter et år med isolasjon og flere år hvor mye av det som skiller oss, har stått i sentrum, er det så sinnssykt på tide at hele kristenheten gjør noe sammen igjen. Og jeg digger at når vi gjør det, så handler det om misjon og at vi er sendt til verden, sier Skaar.

Arrangementet skal foregå i Telenor Arena som har en maks kapasitet på 25 000 deltakere, men Nordli sier til Kristelig Pressekontor (KPK) at han ikke tror det er realistisk at så mange deltakere kommer på The Send.

– Telenor Arena kan settes opp på en måte som gjør at det vil føles fullt, selv om «bare» 5000 kommer. Vi har ikke satt oss et endelig mål om antall deltagere ennå, men det at vi har inngått avtale med Telenor Arena, tilsier jo at vi håper på en del tusen deltagere, sier Nordli.

Lover oppfølging

På The Send i Norge vil hver enkelt deltager bli utfordret til å involvere seg på minst ett av fire «misjonsfelt»; skoler og studiesteder, i sine nabolag, blant vanskeligstilte barn eller på steder i verden der historien om Jesus er ukjent. I tillegg blir de utfordret til bibelengasjement og bønn.

– Vi i Laget er med på The Send fordi vi tror at hver eneste elev og student er umistelig for Gud, men fortapt uten Kristus. Skal disse bli kjent med Jesus, så skjer det sannsynligvis gjennom kristne medelever – dem vi ønsker å nå gjennom The Send, sier generalsekretær i Laget, Karl Johan Kjøde.

Med tilbud om umiddelbar oppfølging vil deltagerne kunne få hjelp i sin personlige prosess, og veiledning om hvor de kan aktiviseres til langvarig engasjement.

– Oppfølgingen skjer via en app vi utvikler, hvor de deltagerne som vil, kan svare «ja» i appen til å bli fulgt opp innenfor ett eller flere av de områdene som skal presenteres på The Send, forteller Nordli til KPK.

Han forklarer at de som f.eks. sier «ja» i appen til misjon, vil få tre valg: Vil du gå på Bibelskole/misjonsskole? Vil du reise på korttidsmisjons-tur i løpet av det kommende året? Vil du bli langtidsmisjonær?

– De kan da krysse av for en, to eller tre av disse alternativene, og så vil de bli kontaktet av en av samarbeidspartnerne i løpet av veldig kort tid etter The Send. Det samme vil skje innenfor de andre fem områdene, sier Nordli.

BRASIL: Loren Cunningham deltok på The Send i Brasil, et arrangement som samlet 150 000 deltagere. FOTO: The Send

Tolv timer

The Send er et møte som varer i tolv timer og bygges over samme lest som i USA og Brasil. Det skal være både lovsang, bolker med kort undervisning og appeller, forbønn og tid til personlig respons og overgivelse. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal forkynne og lede lovsang, men arrangørene forteller at det blir en god blanding av norske og internasjonale stemmer.

– Vi er i dialog med kristne sammenhenger i andre skandinaviske land og legger nå en strategi for å kunne mobilisere unge kristne fra hele Nord-Europa, sier Andreas Nordli.

Hele samlingen skal også sendes live på nettet.

– Det var anslagsvis nærmere to millioner mennesker over hele verden som fulgte The Send online fra Brasil, sier han. UiO-lederen legger til at dette ikke er et mål de strekker seg etter for The Send i Norge.

Over 20 samarbeidspartnere

The Send Norway er felleskirkelig, hvor en stor bredde av kristne organisasjoner, festivaler og kirkesamfunn står bak arrangementet. Foreløpig har The Send over 20 samarbeidspartnere. Samtidig jobbes det med at flere skal bli med.

– Det er fremdeles flere organisasjoner som ikke har bestemt seg, men vi håper at det totalt sett blir nærmere 30 organisasjoner som vil stå bak The Send, sier Nordli.

Daglig leder Agnes Lid i Wycliffe sier at dagens unge vil ha noe å leve for, noe som gir mening:

– The Send gir anledning til å svare «ja» på Guds invitasjon. Arrangementet presenterer alternativ til et selvsentrert liv ved å vise at alle kan gjøre noe for Gud. Livet får mening, og store ting skjer når unge sier, ‘her er jeg, send meg’. Jeg håper The Send kommer til å vise ungdomsgenerasjonen at de kan få et meningsfylt liv og være med på det Gud gjør i verden. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.