QUIZ: Hvilken serie spilt inn på dette stedet, vil Britt Karin og Petter Olsen vite. FOTO: Brit Rønningen

Kveldsåpent med Billy Graham og quiz

Det er et variert program på Kveldsåpent, Lyngdal Bibelcamps tilbud til godt voksne.

LYNGDAL: Det er første gang medieleder i ImF, Petter Olsen, sammen med kona Britt Karin, har ansvar for Kveldsåpent på Lyngdal Bibelcamp.

‒ Det har vært variabel oppslutning. Første kvelden var det bare to. Da droppet vi opplegget og bare snakket sammen. Kvelden etterpå kom det fire og da gjennomførte vi opplegget, sier Petter Olsen.

‒ Tredje kvelden, onsdagen, fikk vi en oppfordring om å vise semifinalekampen i fotball-EM mellom England og Danmark. Det var ikke alle som var like interessert i det, så jeg og noen av damene satte oss i vestibylen utenfor og pratet og strikket i stedet, legger Britt Karin til.

Billy Graham
Sambåndet er innom på torsdagskvelden. Folk er litt trege med å komme, men etter hvert er 18 personer samlet, og Britt Karin og Petter Olsen kan begynne med det planlagte programmet.

Første avdeling er en presentasjon om Billy Graham og hans bakgrunn frem til han ble en kjent pastor, forkynner og evangelist.

‒ Da Billy Graham døde i 2018, var det noen som beskyldte ham for å forkynne vranglære (se i kommentarfeltet under artikkelen i lenken). Det gjorde at jeg fikk lyst til å se nærmere på hans bakgrunn og det han sto for, forklarer Petter Olsen overfor sambåndet.no.

Billy Graham var født i 1918 nær Charlotte i Nord-Carolina. Familien var med i en presbyteriansk menighet.

‒ Han var en glad gutt, og han skal ha vært hyperaktiv. Familien hadde husandakt hjemme, og Joh 3,16 var det første verset han lærte utenat. 10 år gammel lærte han en katekisme med 110 spørsmål og svar utenat, og 11 år gammel var han en lesehest. Han leste biografier om predikanter og misjonærer, forteller Petter Olsen til gjengen på Kveldsåpent.

Viktig møte
Så hopper han frem til 1933, under depresjonen.

‒ Det var vekkelsesmøter i Charlotte ved Mordecai Ham, og der var en kristen mannsklubb som ba om vekkelse og at Gud skulle reise opp en mann som skulle evangelisere for mange. Den mannen blir Billy Graham. På et møte med Mordecai Ham tar den unge mannen en beslutning: «Gud jeg forstår det ikke, men jeg gir meg over til deg.»

En av deltakerne opplyser om at hun så overføringen fra da Billy Graham hadde møte i Oslo.

‒ Det var på 1970-tallet (1978, red.anm.), og det var overføring i Kuppelhallen i Stavanger. Vi måtte være tidlig ute for å få plass. Jeg hadde ikke vært kristen i så mange år. De sang «Just som jeg er». Det møtet betydde mye for meg, men jeg husker ikke så mye av hva som ble sagt, forteller hun.

Quiz
Britt Karin Olsen leder neste avdeling i programmet. Det er en quiz. På storskjerm viser hun bilder fra da familien var på tur til England. Quizen går ut på å gjette hvor bildene er tatt, eller hvilken britisk TV-serie som er spilt inn på stedet som det er bilde fra. Et bilde er fra Stonehenge, et annet fra de hvite klippene i Dover. Når det gjelder serier, så skal en innom Broadchurch, Inspektør Morse, Lewis, Unge Morse og Downton Abbey.

‒ Vi planla Englandsferien slik at vi skulle få med oss stedene hvor disse seriene foregår, sier Petter Olsen.

Korset
Han avslutter kveldsåpent med en liten andakt, basert på ukens bibeltimer.

‒ I 1. Kor står det: «For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft.» Ordet om korset er dårskap for de som ikke tror, for de kjenner det ikke. Vi står i gjeld til dem om å forkynne evangeliet. Dette er ikke toskeskap, men verdt å bygge livet på, fremholder Petter Olsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.