BURSDAGSFEIRING: Frode Bjorvand (foran til høyre) feirer bursdag på Åpen café sammen med gode venner (Svein Antun foran til ventre). FOTO: Brit Rønningen

Ut med Kveldsåpent – inn med Åpen café

På årets Lyngdal Bibelcamp er Kveldsåpent erstattet med Åpen café. Den blir også brukt til å feire bursdag.

Klokken er litt over 21.00, og i den nye delen av kantina på KVS Lyngdal har noen godt voksne kommet for å møtes uformelt, uten noe program, over en kopp kaffe og noe lett å bite. Det er åpen café, et nytt tilbud på Lyngdal Bibelcamp, som er en erstatning for Kveldsåpent. Mens Kveldsåpent hadde et program, er det som sagt ikke noe program på Åpen café.

Livlig
Praten går livlig rundt bordene. Ved det ene bordet prater de blant annet om været og en gang det regnet voldsomt. Antagelig har det med at det pøser ned ute. En mann forteller til Sambåndet at han har abonnert på bladet i 50 år. Han synes bladet er greit, men i det siste har det fått for lange artikler.

Det skal være kort og godt, slår en dame fast.

Ved annet bord gir en mann uttrykk for at han synes det er flott forkynnelsen på Bibelcampen og viser til Johan Halsne, taler på kveldsmøtet.

Vi var en gang på tur i USA med Johan Halsne. Det var fantastisk, sier han.

Bursdagssang
En stund senere går døra opp og inn kommer gruppa fra Frikstad bedehus som er forsanger den første uka på Bibelcampen, sammen med noen andre og setter seg ned ved et bord. De har med seg is og annet godt. Bassisten i gruppa fra Frikstad, Frode Bjorvand, fyller år. På kveldsmøtet sørget taler Johan Halsne for at bursdagssangen ble sunget for Bjorvand. Nå skal det feires, men først synges bursdagssangen en gang til.

Jobb og ferie
Det er ikke det dummeste å feire bursdagen på Lyngdal Bibelcamp, synes Bjorvand.

Han regner på det, og kommer frem til at det er sjette året hans på Bibelcampen og tredje gangen han ferer bursdag her.

Det er veldig fint å være her. Når er spiller på bibeltimene og kveldsmøtene, så det er en blanding av jobb og ferie, men det er verdt det, mener Bjorvand.

– Hvordan ville du ha feiret dagen om det ikke var Åpen café?

– Feiringen ville vel blitt holdt i en campingvogn. Vi bor i en leilighet, men den er ikke så stor. Det er bra å feire her inne siden det er så dårlig vær.

Venner
Sambåndet spør mannen som sitter rett over Bjorvand om han også er fra Frikstad. Mannen som heter Svein Antun, er fra Osterøy.

– Jeg traff Frode og de andre fra Frikstad bedehus på Bibelcampen i fjor. Vi er blitt venner, så derfor er jeg invitert, forklarer Antun.

Han og familien har vært på Bibelcampen siden barna var små. Nå er barna opptatt på Ungdomscampen.

– Som familie setter vi veldig pris på Lyngdal Bibelcamp. Det er viktig at barn får åndelig grunnfestning slik at de kan bli bevart. Noen bor på steder der det er få kristen på deres alder. Da er det også viktig at barna får se vi også kan være mange, sier Antun.

Etter kveldens Åpen café må konklusjonen bli at det er kjekt å samles uten noe program. Da er det også åpent for bursdagsfeiring.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.