NYANSATTE: Marie Gudmestad, til venstre, Karina Andersen og Marit Sunniva Brækken er ansatt i henholdsvis ImF Sunnmøre, Nordhordland Indremisjon og Nordmøre og Romsdal Indremisjon. FOTO: PRIVAT. MONTASJE: SAMBÅNDET

Skreddersyr barne- og ungdomsarbeidet

Flere kretser i ImF har ansatte nye medarbeidere i barne- og ungdomsarbeidet. I ImF Sunnmøre leter de fortsatt etter ungleder.

Som sambåndet.no skrev i mai, har flere kretser vært på leting etter nye medarbeidere i barne- og ungdomsarbeidet. Både i Nordhordland Indremisjon, ImF Sunnmøre og Nordmøre og Romsdal Indremisjon er det nå gjort ansettelser.

I siste nummer av Nordhordland Indremisjons kretsblad Venehelsing går det frem at kretsen har ansatt Karina Andersen (24) i full stilling som barne- og ungdomsarbeider, og at Janne Merete Frøystad (29) er tilbake i staben ved kretskontoret i 40 % stilling som barne- og familiearbeider. Anita Solbakk (52) startet 1. september i 30 % stilling som barne- og familiearbeider.

Nordhordland
Karina Andersen er fra Nordhordland og er vokst opp på bedehuset og i ImF. Hun er utdannet barnevernspedagog og har jobbet i Laget og et år i barnevernet.

Jeg synes det er et utrolig viktig arbeid å forkynne for barn og unge og videreføre og formidle troen til den neste generasjonen. Det er kanskje spesielt viktig i distriktene der en del barn og unge står alene som kristne. Det er viktig å gi dem frimodighet, sier Andersen til sambåndet.no.

Hva vil være viktig for deg i arbeidet som barne- og ungdomsarbeider?

I starten tenker jeg at det er viktig å bygge relasjon til barna og ungdommene i kretsen. Det er utrolig givende å få følge ungdommene over tid og ha gode, meningsfulle samtaler med dem. Da jeg jobbet i Laget, drev vi mye med ledertrening, og jeg håper det er noe jeg kan ta med meg inn i jobben i ImF. Ellers håper jeg å kunne skape begeistring for Guds ord blant ungdommene.

‒ Hvordan skal en gjøre det?

Det er lettere hvis en selv er begeistret.

Sunnmøre
ImF Sunnmøre har ansatt Marie Gudmestad (22) i 100 % stilling som barne- og ungdomsarbeider. I tillegg har kretsen gjort avtale med Kristine Solstad som skal jobbe med leir og barnemøter, og Hilde Lukkedal som jobber på Brusdalsheimen. Hun vil jobbe med barnearbeidet. Randi Fagerhol Lauvås vil være ansatt i 20 % og ha ansvar for administrasjon.

‒ Det er ikke ideelt, men det er en midlertidig løsning. Vi leter fortsatt etter ungleder, sier kretsleder Johan Halsne.

Drømmejobben

Marie Gudmestad er fra Nærbø i Rogaland. Etter videregående skole gikk hun på Fjellheim Bibelskole i Tromsø. Året etterpå tok hun årsstudiet i Kristen sjelesorg ved Diakonhjemmet i Oslo, men bodde i Trondheim. Så tok hun andreårslinjen på Fjellheim Bibelskole som heter Bibel og Formidling. Hun vil hovedsakelig ha ansvar for ungdomsarbeidet.

‒ Jeg hadde tenkt å studere videre. Så fikk jeg en telefon fra ImF Sunnmøre om jeg ville søke på stilling som ungdomsarbeider, forteller Gudmestad.

‒ Hvorfor slo du fra deg planene om å studere og sa ja til ImF Sunnmøre?

Det var det jeg fikk ro for at jeg skulle si ja til. Så er det litt drømmejobben å være ungdomsarbeider og utrolig spennende, gøy og utfordrende.

Hva er viktigst i jobben som ungdomsarbeider?

‒ Det er å prøve møte hver enkelt der de er i livet, bygge gode relasjoner og fortelle om ham som er mitt eneste håp, Jesus.

Nordmøre og Romsdal
I Nordmøre og Romsdal Indremisjon har Marit Sunniva Brækken overtatt etter Hans Ivar Guddal som leder av ImF-Ung Nordmøre og Romsdal. Hun er oppvokst i Trondheim er gift med en romsdaling og har fire barn og bor delvis i Molde og delvis i Eidsvåg i Romsdal. Hun har bedehuset og ImF som sin menighet.

Brækken er utdannet skredder og syr herrebunader fra Romsdal.

‒ Nå vil bunadene bli lagt på hylla, men jeg vil alltid være skredder, sier Brækken og legger til:

‒ Det er spennende å se det barne- og ungdomsarbeidet som drives i ImF. Jeg har alltid hatt hjerte for å gi Jesus til barn og unge, og det er en stor glede å få begynne i denne jobben.

På spørsmål om hva som vil være viktig for henne i den nye jobben, svarer Brækken: ‒ At barn og unge i Nordmøre og Romsdal får høre om Jesus, og at jeg kan være med på å bidra til å nå flest mulig.

‒ Hvordan vil du nå enda flere?

‒ Det er via leir- og lagsarbeid og opplæring av ledere, sier Marit Sunniva Brækken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.