NYTT TILBUD: Overnattingen vil skje i internatbygget (til venstre på bildet), og så er det i tillegg fellesarealer i hovedbygningen. FOTO: PRIVAT

Sjøholt folkehøgskole blir bed & breakfast om sommeren

For å utnytte fasilitetene mest mulig, har Sjøholt folkehøgskole lansert Sjøholt bed & breakfast i sommermånedene.

4. januar ble det nye bed & breakfast-tilbudet lansert på Facebook. Sjøholt bed & breakfast vil være åpent fra mai til august. Da kan folk overnatte i internatbygget på Sjøholt folkehøgskole. I tillegg vil det i samme periode være mulig å bestille lokalene for selskap, arrangement som krever mye overnatting, møter, minnestunder, bryllup og konfirmasjoner. Ifølge Facebook-siden til Sjøholt bed & breakfast er både konfirmasjoner, bryllup og bursdager allerede booket inn for sommeren 2022.

MATSALEN: Sjøholt bed & breakfast vil gjerne vise frem matsalen. FOTO: Privat

Nytte
‒ Det er kjekt for oss, og vi er veldig positivt overrasket. Vi hadde ikke forventet såpass stor respons så snart etter at vi så vidt har begynt å gjøre tilbudet kjent, sier kontorleder Rannveig Nybø ved Sjøholt folkehøgskole.

Hvorfor starter dere med dette tilbudet?

‒ Vi er en folkehøgskole og har et bygg som står tomt noen måneder i året. Tanken er å få utnyttet fasilitetene så mye som mulig og at andre kunne få nytte av dem når bygget står tomt. Vi synes at vi har gode fasiliteter som det er kjekt å få vise frem, som både matsalen, rommene og gymsalen som folk kan benytte.

MATEN: Sjøholt bed & breakfast satser på god mat. FOTO: Privat

Høy standard
På Facebook-siden står det: «Dette konseptet tilbyr høy service på mange tjenester både for lokale, nasjonale og internasjonale interesser. Vi ligger perfekt til MIDT i Møre og Romsdal, med sentralt vegkryss til Molde, Ålesund, Geiranger, Valldal, Trollstigen Åndalsnes rett ved oss. I nye ærverdige omgivelser kan vi tilby overnatting med hotellstandard i nye rom med bad/dusj.»

Rektor Lars Johan Klokk ved Sjøholt folkehøgskole vil nyansere det med «hotellstandard».

‒ Hotellstandard er ikke dekkende, men det er høy standard på internatet/elevromma. Internatet er bygd etter dagens krav i Tek 17 (krav til nybygg og totalrenovering), som betyr at det har høy standard, presiserer Klokk.

Økonomi
Hvor mye betyr økonomien til Sjøholt folkehøgskole for at dere starter med bed & breakfast?

‒ Utleie vil være viktig for økonomien både på kort og lang sikt, svarer Klokk.

‒ Målet er at dette skal være et positivt tiltak også økonomisk. Å få positive tilbakemeldinger på både maten og lokalene fra de som allerede har vært innom her, betyr veldig mye for oss og gir oss overskudd og energi i arbeidet. Men til når alt kommer til alt, er det inntekter det handler om, og så langt ser det ut til at dette kan gi en positiv gevinst for oss, sier Rannveig Nybø.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.