EVANGELIST: Tekie Habte Goitom har et kall som evangelist. Det hender han taler på gudstjenestene i pinsemenigheten Berea. FOTO: Brit Rønningen

Fra tradisjonell til levende kristen

Tekie Habte Goitom er vokst opp i den eritreisk-ortodokse kirke, men nå er han aktiv i den eritreiske pinsemenigheten Berea som han synes har mye til felles med ImF.

BERGEN: Han skiller seg litt ut, som den eneste fra Eritrea, på ImFs lederkonferanse, Tekie Habte Goitom. En venn fra IM-kirken i Åsane har invitert ham.

– Jeg har vært på seminarene «Bruk og misbruk av tilgivelse» og «Fri og modig kristen» og nettverket «Samtale og veiledning», sier han til sambåndet.no.
Det er tredje gang han er på Lederkonferansen.

Medmenneske
– Hva synes du om lederkonferansen?

– Seminarene og nettverket har vært veldig lærerike. Det samme har også morgensamlingene vært.

– Hva er det viktigste du vil ta med fra lederkonferansen?

– Seminarene og nettverket handlet mye om det samme, hvordan være et medmenneske.

Til vanlig går Tekie i den eritreiske pinsemenigheten Berea. Menigheten holder til i Godvik bedehus i Laksevåg, Bergen som den kjøpte for to år siden. Siste søndag i oktober hadde menigheten innvielsesgudstjeneste i de nye lokalene.

– Vi tror på tjenestegavene som det står om i Ef 4, som er gitt av Herren. Og vi tror på nådegavene i 1 Kor 12, gitt av Den hellige ånd, og at disse er fordelt i menigheten for at de skal anvendes, sier Tekie når han skal forklare hva som kjennetegner pinsemenigheten Berea.

Evangelist
I Eritrea var familien hans aktive i den eritreisk-ortodokse kirke, men det var mer tradisjon, som han uttrykker det. Men i 2003 var det noen venner og slektninger som forkynte om Jesus og det Jesus har gjort, og det førte til at Tekie tok imot Jesus som frelser.

VELKOMMEN: Tekie Habte Goitom tar imot sambåndet.no i pinsemenigheten Bereas lokaler i Godvik bedehus. FOTO: Brit Rønningen

– Jeg har sterk tro på Jesus, og jeg opplever at jeg har et kall som evangelist, sier han.

Hver fredag går han i Bergen sentrum for å evangelisere.

– Hvordan er det å evangelisere i Bergen?

– Noen folk vil ikke høre, noen vil ikke ta imot løpesedlene vi deler ut, men noen er positive og vil høre og snakke. Av og til får vi vanskelige spørsmål, og det hender vi ikke klarer å forklare ting på norsk.

Norsk
Han kom til Norge i 2008 og har bodd flere steder i landet. I dag er han norsk statsborger, jobber som helsefagarbeider i et bofellesskap i Bergen kommune, er gift og har to døtre på 9 og 6 år. På fritiden følger han opp barna på håndball og turn.

– Så liker jeg å sykle og gå på tur, forteller han.

ImF
– Hva er forskjellig, og hva er likt mellom ImF og den eritreiske pinsemenigheten Bera Church som du er med i?

– Begge er evangelisk kristne og ønsker å forkynne evangeliet. Vi vil forkynne for hele verden, mens ImF konsentrerer seg om å forkynne i Norge. Vi velsigner barna våre og døper dem når de er kommet til bekjennende tro, mens ImF har barnedåp, sier Tekie Habte Goitom.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.