SAMARBEID: Her er gjengen som har samarbeidet om matutlevering på Fitjar. Anders Sætre sitter til høyre. FOTO: Privat

Samarbeider om julegaveaksjon og matutlevering

I Sandnes er Fredheim Arena med på en julegaveaksjon, og på Fitjar er ImF Fitjar med på å levere matkasser til folk som trenger det.

Pastor Runar Landro i Fredheim Arena er med i en predikantforening der også predikanter fra Frelsesarmeen er med.

– På det siste møtet i foreningen nevnte de fra Frelsesarmeen julegaveaksjonen som de har, og at behovet for gaver er større enn noen gang. Jeg tok det opp blant våre medlemmer, sier Landro til sambåndet.no.

Responsen
– Hvordan var responsen?

– Vi fikk ikke så lang tid på oss denne gangen, så det var nok bare 15-20 personer som rakk å bidra med gaver, med cirka fire gaver pr. person/familie, forteller Landro.

Gavene blir levert ut av Frelsesarmeen.

– Vi har tidligere år vært invitert til å bidra sammen med Frelsesarmeen, men da har vi gjerne visst om det minst en måned på forhånd, og da med adskillig flere fra forsamlingen som bidro, sier Landro.

Fitjar
På Fitjar samarbeider ImF Fitjar, Fitjar indremisjon og Fitjar kyrkje for første gang med Frelsesarmeen på Stord om tilbud om matutlevering til enslige og familier som trenger det og bor på Fitjar.

– Det er flere ting som gjør at vi har gått sammen om dette. Økte mat- og strømutgifter har ført til at flere har fått det vanskelig. Vi ønsket også å møte de som har utfordringer og gjøre noe for å hjelpe med den sosiale nøden, sier Anders Sætre som er med i ImF Fitjar.

Han tok kontakt med Frelsesarmeen og ringte til menigheter og organisasjoner for å høre om de ville være med.

– Gjennom jobben min som SLT-koordinator (samordner tiltak i forbindelse med rusbruk og kriminalitetsforebygging, red.anm.) i kommunen samarbeider jeg med Nav, psykisk helsetjeneste og frivillighetssentral, og det var en hjelp til å kartlegge behov.

Samarbeid
– Hvordan har dere gjort det rent praktisk?

– Frelsesarmeen på Stord stilte med matkasser, mens ImF Fitjar, Fitjar indremisjon og Fitjar kyrkje har vert med og supplert med mat som blir levert ut sammen med matkassene. Folk fra ImF, indremisjonen og kirken var med og kjørte ut matpakkene. Sammen med matpakkene har vi også lagt ved en julehilsen der vi blant annet skriver «du er viktig, trygg og elska.»

Til sammen har de delt ut matkasser til 23 familier, og Fitjar er en kommune med 3200 innbyggere.

– Jeg tror vi fremover vil se at det blir tøffere for stadig flere i Norge, og at det å være gode medmennesker for hverandre og vise nestekjærlighet, blir viktigere. Det viktigste er at kristne står sammen om å møte den sosiale nøden, sier Anders Sætre.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.