FRAMMØTE: Årets Stjernedryss i advent var godt besøkt. FOTO: Privat

Drysser julestjerner av humor og kunnskap

Etter et opphold under koronapandemien og digital versjon i fjor, har ImF Sunnmøre igjen invitert til fysisk Stjernedryss i adventstiden.

Kretsleder Johan Halsne i ImF Sunnmøre regner på det og kommer frem til at det har vært arrangert Stjernedryss i advent siden 2005. Fra 2005-2015 var Stjernedryss i regi av ImF, og da ble det gjennomført i Rogaland. Fra 2015-2022 har det vært arrangert på Sunnmøre.

Det har vært arrangert 160 Stjernedryss gjennom disse årene.  På grunn av korona ble det ikke noe Stjernedryss i 2020. I fjor hadde de en digital versjon. I år har ImF Sunnmøre hatt fire fysiske Stjernedryss fire ulike steder i kretsen, nærmere bestemt i Langevåg, Ulsteinvik, Valderøy og Brattvåg.

– Vi har feiret 140-årsjubileum for ImF Sunnmøre. Derfor har vi hatt færre Stjernedryss enn vi pleier, sier Halsne til sambåndet.no.

SANG: Emilia Lindberg bidrar med sang på Stjernedryss i advent. FOTO: Privat

Program
– Hvordan var årets Stjernedryss?

– Jeg synes det har vært fint. Det var veldig godt besøkt, mellom 100 og 200 besøkende, og folk sier at dette er et program de synes om og liker å være en del av.

Årets gjester var sanger, kunstner og komiker Torolv Nordbø fra Ryfylke, Arild Ove Halås og Randi Fagerhol Lauvås fra ImF Sunnmøre/Emblem bedehusforsamling og Bjarte Ystebø som gikk av som redaktør i Norge i Dag etter sommerens generalforsamling.

– Jeg hadde en forventning til programmet og gjestene, og de ble innfridd. Gjestene våre tok opp tema som psykisk helse, det å savne noen og det å gjennomleve og håndtere konflikt, fortsetter Halsne.

Videreutvikle
– Er Stjernedryss en tradisjon dere vil fortsette med?

– Vi vil fortsette med Stjernedryss, men vi er opptatt av å videreutvikle form og innhold, slik at det blir enda bedre og vi får frem julens innhold ved kombinasjon av humor og tilført kunnskap om hva jul virkelig er, sier Johan Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.